Sunt persoane cu vârste de peste 65 de ani, din mediul rural, deținători de terenuri agricole care în aceste zile au sunat la sediul Direcției  Agricole Judeșene  Giurgiu dorind să afle dacă Ordonanța Militară le oferă șansa de a-și lucra terenurile agricole , sau nu.

Directorul Direcției , Petra Ochișor chiar ne-a indicat  un fermier (Gogoneață Ștefan) , din comuna Oinacu,   ce se afla  într-o astfel de  postură.

Fermierul , care cultivă grâu și porumb ,  dorea să știe ce ar putea face pentru a nu  încălca prevederile noii Ordonanțe Militare. Din fericire pentru  domnia sa,  cât și pentru alți fermieri ce au vârsta de peste 65 de ani, Ordonanța, la articolul  3 precizează :   Circulația persoanelor prevăzute la art. 2 ( a persoanelor cu vârsta peste 65 de ani – n.red.), în exteriorul locuinței/ gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00 – 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole.

Evident că în aceste condiții cei ce doresc să meargă să își procure motorină pentru desfășurarea activităților  agricole o pot face în aceleași condiții  precizate la articolul 3 din Ordonanță.

(Jurnal)