EXCLUSIVITATE! Detalii în cazul minorei abuzate sexual  pe fondul unui ritual satanic

0
1180

Scandalul în care este implicat Liceul Tehnologic „Ion Barbu” din Giurgiu, cu minora abuzată sexual în timpul unui ritual satanic  a fost extins – artificial – de către unii dintre  reprezentanții mass-media naționale, conducând la manipulări grosolane și acuzații nepermise.  Cine este da fapt minora violată…

Astfel, într-un reportaj difuzat de Antena 1, bunica minorei victimă, acuză nejustificat conducerea Liceului și pe dascălii acestuia că nu i-au supravegheat nepoata.

Ea a fost la Liceul Economic şi a luat-o din liceu! Când fata trebuia să vină acasă! Nu se face dreptate! O trimit la şcoală şi se întâmplă numai prostii!”, declara, în fața reporterilor Antena 1, bunica fetei.

Adolescenta de 16 ani ar fi fost luată de suspect chiar din faţa şcolii, acuză bunica ei și ar fi ajuns, cu forţa, în clădirea părăsită în care ulterior a fost drogată şi violată.

Imaginile ororilor, filmate de o altă minoră de 14 ani, circulă din luna iulie pe rețelele de socializare. Așa se face că un reporter Observator le-a obţinut doar într-o jumătate de oră! Poliţiştii însă nu au reuşit nici măcar în câteva luni. Clipul, ce pare un scenariu pornografic, ce nu poate fi difuzat, a fost interpretat ca un un exercițiu extreme de violent al unui ritual satanic, adolescenta părând inconştientă în momentul în care era violată.

Din investigațiile noastre am dedus că ar fi vorba despre o crasă manipulare. În luna iulie, când a avut loc acest  eveniment, elevii se aflau în vacanță, astfel că afirmația bunicii „a luat-o din liceu” nu are nicio susținere reală!

Din investigațiile noastre am aflat că minora abuzată  până la momentul violului, nu ar fi fost  chiar ”ușă de biserică”. În timp ce reprezentanții DGASPC Giurgiu declară că „ minora se află în sistemul de protecţie din judeţul Giurgiu, într-un centru din subordinea DGASPC Giurgiu”, pe același post de televiziune, în cadrul emisiunii „Acces direct”, un  individ declara, părând sigur de informațiile sale, că fata se găsește la el, că sunt „căsătoriți” (??) și că el este cel care are, acum, grijă de ea…Ba mai mult, că minora ar fi însărcinată, informații neconfirmate până la acest moment.

Contactați de reporterii publicației noastre, profesorii din conducerea Liceului Tehnologic „Ion Barbu” au făcut la rândul lor o serie de precizări:

„Eleva, acum în clasa a XI-a, a fost transferată la noi în clasa a IX-a, venind tot de la un liceu tehnologic, din Brașov. Fata provine dintr-o familie cu oarece probleme, în sensul că, până pe la doi ani, a fost crescută de mama care, mai apoi, a plecat peste hotare la muncă. La revenirea în țară, nu s-a mai întors la familie, astfel că fata locuiește acum cu tatăl – care pare a fi tutorele ei legal – și cu bunicii paterni. Până în clasa a opta, a învățat în localitatea unde locuiesc bunicii, un sat din apropierea municipiului Giurgiu. Fata și-a exprimat dorința de a merge la liceu la Brașov, dar, din nu știm ce motive, a revenit în Giurgiu, după primele săptămâni de școală, în clasa a IX-a, așa cum vă spuneam. Pe tatăl fetei l-am văzut doar de două ori, o dată când a adus cererea și o dată când a adus fata la școală. În rest, doar bunicii fetei s-au interesat de ea.

Profesorii mai spuneau că minora este un copil cu potențial, care, dacă s-ar ține de carte, ar fi  o elevă peste nota șapte. Fratele ei, la rândul lui, a fost elev al Liceului nostru, dar nu ne-a creat niciun fel de problemă. Din păcate, odată ce a intrat în clasa a X-a, fata s-a schimbat radical, începând să  absenteze de la școală, să lipsească nopțile de acasă…Revenind la acuzația că a fost luată din fața școlii, nu vreau să jignesc pe cineva, dar este o minciună, o manipulare. În luna iulie, întreb și eu, ce căuta eleva la școală, când elevii au intrat în vacanță din luna iunie? Și cum puteau să râdă de ea, colegii, la școală, câteva zile mai târziu, când, repet, TOȚI ELEVII sunt în vacanță, iar școlile, după cum se știe, au început pe data de 9 septembrie?!”, a declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, directorul Liceului Tehnologic „Ion Barbu”, Mihaela Cârjaliu.

Maria Sonea, diriginta minorei abuzată în subsolurile clădirii neterminate ale Casei Tineretului, din Municipiu (șos. Oinac) ne declara că atât pentru ea, cât și pentru alți elevi, școala s-a implicat, mai mult decât familia, în unele cazuri.

Înainte de ieșirea din incinta liceului, reporterii noștri au surprins o discuție între mai mulți părinți, care „disecau” subiectul:

Nu poți acuza liceul, nici profesorii – declarau aceștia…De nu știu câte ori am văzut-o pe doamna director, sau pe profesori, ieșind și adunându-i pe elevi de prin parcuri, sau de pe străzile orașului și ducându-i la școală…Dar, ce să faci? Așa se întâmplă  când la mijloc sunt alte interese… Dar e mare păcat să se arunce cu noroi în oamenii ăștia și să se mintă în asemenea hal…!”, conchidea  mama unui elev din Liceul ”Ion Barbu”, comentând acuzațiile total nefondate, lansate pe postul de televiziune  citat.

La fel de dezamăgiți suntem și noi, jurnaliștii cotidianului ”Jurnal giurgiuvean” de acuzațiile aduse dascălilor acestui liceu, experiența profesională făcându-ne să credem că declarațiile pe postul de televiziune, sunt rodul unei  manipulări ordinare, menită doar să câștige rating, nicidecum să respecte adevărul.

(JURNAL)