Exclusivitate! Declarația ”la rece” a președintelui PNL Giurgiu, Marin Anton, despre incidentul de la Comana: ”Adevărul gol-goluț…!”

0
1174

 

În jurul orei 22.30 am sosit la nuntă cu soția mea, ne-au primit mirii după ce noi ne-am așezat la masă cu finii noștri, sora miresei  și, înainte de a ne așeza la masă, după ce am salutat mirii , fina mea mi-a spus: ”-  Nașule hai afară să vedeți fetele”,  căci fetele ei sunt  finele mele.  Am plecat cu soția afară,  pe terasă, cu cele două fine ale noastre. În momentul când încercam să ne despărțim de cele mici, în stânga mea, pe lateral,  l-am zărit pe Bădălău (n.red.- Niculae)  care era înconjurat de 6-7 oameni… unul dintre ei era băiatul lui și altul era socrul mare, Vapor ( n.red- Vapor Constantin),  care tot îl țineau de mână. Ăsta (n.red- Niculae Bădălău) tot țipa la mine: ”- Bă Antoane…” și a început să mă înjure, de mamă , să mă amenințe că mă omoară, că mă face el, că mă rupe în două, că mi-arată el mie…De față erau finii mei , soția mea, mama miresei  și câțiva dintre nuntași, pe care nu-i cunosc. Totul a avut loc în văzul tuturor…dar ăștia nu au curaj să recunoască…Întrebați-l pe ”Biju” (n.red – referire la primarul comunei Băneasa – Ion Rotaru)…Iată cum și-a început  declarația de presă, duminică după amiază, președintele PNL Giurgiu, Marin Anton.

În timp ce mă înjura a venit spre mine.  Vorbea atât de mult și continuu  încât nici nu m-a lăsat să scot un sunet… La un moment dat am văzut că se apropie de mine și ridică pumnul să mă lovească . Nu  m-așteptam…Am parat eu într-un fel lovitura,  dar tot m-a lovit în barbă și mi-a spart buza pe dinăuntru… buza de jos, în partea stângă…În momentul acela a intervenit și fiul său ( n.red- Gaby Bădălău) și Vapor ( n.red.-primarul comunei Colibași) și câțiva dintre bodyguarzi aduși de el ( n.red.- Niculae Bădălău) . Că am întrebat cine sunt ăia și mi s-a spus că nu erau din Comana,  ci aduși din Bolintin…de fiu-său… că umblă cu bodyguarzi. Și atunci l-au luat ăia: – Haide, Haide!…în timp ce fiu-său mă amenința și el … înjurau amândoi. Eu eram încă surprins pentru că m-așteptasem  la orice,  dar nicidecum la asta. Eram în stare de șoc, credeți-mă!  El (n.red- N. Bădălău) a fost luat și dus în Restaurant  după ce scena asta s-a derulat foarte repede…un minut, un minut jumătate… Apoi  am văzut că a venit la mine o doamnă care în primă fază nu am recunoscut-o …Femeia  m-a făcut ca pe o albie de porci…Am întrebat-o: ”- Doamnă, dar dvs. cine sunteți?”…Zice: ”- Eu sunt doamna Bădălău …” I-am spus să mă lase puțin în pace ca să mă liniștesc. Nu știu cine a venit și a  luat-o până la urmă de acolo…Tot un băiat de acesta ”de bine”…Ulterior  a venit mireasa care a dorit să ne liniștească…I-am spus să stea liniștită că știu ce am de făcut, rugând-o să îmi dea răgaz să îmi revin,  dorind astfel să previn eventualele incidente.

Am vorbit cu soția și am decis să mergem imediat la Poliție. La Poliția din Comana polițiștii tocmai trăgeau obloanele …Chiar în fața mea au închis ușile. Probabil că  primiseră deja vreun ordin de la cineva… Mi-am zis: ” – Asta e! ”

…În miez de noapte am vorbit cu dl. Polexe (n.red. – șeful Inspctoratului Județean de Poliție Giurgiu). I-am explicat ce s-a întâmplat și  i-am spus că vreau să fac o plângere și să dau o declarație. Dânsul m-a îndrumat către Poliția municipală…Acolo m-a primit dl. ofițer Lazăr și alte câteva cadre de la Criminalistică… Am făcut plângerea , apoi declarația…M-au sfătuit să merg a doua zi la IML,…A doua zi , de la IML mi-au spus că numai dacă am o adresă de la Poliția Giurgiu  mi se poate elibera, în zi de week-end, la  secția medico-legal de la Giurgiu, un certificat. Am mers din nou la Poliție unde am  întocmit  solicitarea ce trebuia făcută de Poliția Giurgiu… Au emis o Ordonanță prin care au cerut acest lucru … Ulterior am fost consultat la camera de Gardă a Spitalului Municipal, mi-au făcut analizele, m-a văzut și medicul legist după care  au scris în foaia de observație tot ce au constatat și mi-au comunicat  că în termen de două zile vor înainta Poliției din Giurgiu certificatul medico-legal, urmând ca eu să primesc o copie de la Poliție, adică de la cei care solicitaseră cererea…

Întrebat dacă printre martorii oculari se mai afla cineva cunocut,  dând exemplu pe Marian Mina ce declarase presei că fusese  acolo la momentul incidentului, Marin Anton ne-a spus: Nu…Marian Mina nu a fost prezent la incident…l-am văzut apărând doar după ce am fost lovit…Lucrurile s-au întâmplat extrem de rapid: M-a înjurat, m-a amenințat, m-a lovit și a plecat condus de ăia cu care venise (n.red- Niculae Bădălău)…

Deja era bărbat adevărat, vă închipuiți!…Venise cu 7 gorile d’alea lângă el…Asta mai trebuia, să fi reacționat!…Eu, mulțumesc lui Dumnezeu că nu am ripostat, că mă tăvăleau ăia …Și n-aveam nicio scuză, că știți cum e la bătaie… Nu am reacționat nici măcar verbal…N-am zis nimic!

La finalul declarației sale, Marin Anton ne-a mai spus : Câțiva dintre cei de acolo  mi-au spus  că  i-ar fi condiționat pe socrii  mirilor, spunându-le că  dacă vin eu, el  ( n.red, – N. Băsălău) pleacă de la nuntă… Am vorbit înainte cu o zi de eveniment  cu socrul mare despre un aventual conflict. Acesta m-a asigurat că nu va fi nicio problemă. ”-  Unul va dansa într-o parte a sălii, iar  altul în cealaltă parte” mi-a spus. Întrebați-l pe Aurel (n.red. primarul comunei Comana, Aurel Enache), dacă mint sau spun adevărul.

Întrebat ce se va întâmpla mai departe,după acest incident,  Marin Anton a spus: Plângerea penală își va urma cursul…Există infracțiunea de lovire și cea de amenințare...Reluând firul povestirii Marin Anton  a mai spus: Nu am înțeles însă de ce a  tot a insistat cu băiatul lui… că aș avea  ceva cu băiatul lui…după care Președintele Anton ne-a  precizat că  pentru disponibilitatea pe care Viorel Polexe a arătat-o față de persoana sa  probabil acesta va avea numai de suferit…Omul și-a făcut datoria absolut impecabil! Vă spun asta căci duminică dimineață s-a comentat situația lui Polexe și unui alt poltician giurgiuvean pe care ( n.r.-cei din PSD) ar dori să-l execute din cauza nevestei, se pare…E treaba lor!  Să execute pe cine vor… Nu asta e treaba mea!  Încă odată vă spun,  chiar nu m-așteptam…Eu nu m-am bătut niciodată la o nuntă, cu nimeni. Am evitat acest conflict, credeți-mă!  M-am abținut cât am putut…Eu în general dacă mă înjură de măicuța, de soție și de fiică-mea  reacționez  foarte vulcanic…

În finalul declarației președintele Anton a mai spus: Parcă văd și acum…I-am zărit  pe doi dintre bodyguarzi cum m-au flancat încă de la început…Dacă m-aș fi apucat să înjur , să fac ceva, vă spun că mi-o luam rău de tot…Îia mă călcau  în picioare…Mi-a dat însă Dumnezeu minte… Să nu  vă mai spun că nu apucasem să beau nici măcar un spriț, nici măcar un pahar cu apă…De aia am și hotărât să plecăm imediat la Poliție pentru a nu-i lăsa să își aranjeze ploile… Acesta este adevărul, gol-goluț…a mai  menționat  președintele Marin Anton.

(Jurnal)