Secrete, planuri, strategii, drame, complicații, frustrări și vendete, minciuni și falsitate, controverse, jubilații, justificări și acuzații, tot amalgamul de sentimente și trăiri izvorâte live din mintea și sufletele concurenților! Toate aceste le puteți afla doar în emisiunea MIREASA!

Este însă această emisiune o „afacere pentru cei care se vor a fi îndrăgostiții etern, beneficiarii marelui premiu de 40.000 de euro sau doar o Mare afacere pentru organizatori”?

Povestea Petronelei continuă iar cortina reality show-ului Mireasa începe, încet, încet, să se ridice. Ce vom putea vedea dincolo de luminile rampei, ce se află dincolo de realitatea pe care acest show și-a dorit a ne-o induce, ce ascund culisele acestui show, vom încerca să aflăm în cele ce urmează.

Ne-a surprins, oarecum, să aflăm că alcoolul era la mare căutare în casa Mireasa, că licoarea bahică era omniprezentă, dar și că acesta, ca orice „sport” , nu viza inechitățile de gen, fiind utilizat în egală măsură atât de către băieți, cât și de către fete, aceștia având, mai mult cu alcoolul, o relație amoroasă, ignorând faptul că alcoolul nu le influențează personalitatea ci, mai degrabă, ajuta la revelarea ei.

„Erau consumatori cotidieni de alcool, cheltuiau o parte importantă din bugetul, și așa limitat, pe băutură. Au ajuns până acolo încât își furau alcoolul unii altora, dând naștere unor adevărate lupte între orgolii, invocând faptul că este abominabil să furi, fără să realizeze penibilitatea situației că, asociat gestului de „a fura”, în sine detestabil, viciul de a bea până la pierderea rațiunii, este tot atât de reprobabilDar au existat și situații când unele fete consumau doar un singur pahar de vin, dar în emisiunile difuzate pe tv erau prezentate filmări în buclă, ca să pară că acele fete beau mult mai mult decât în realitate, lucru care dovedea faptul că producătorilor le convenea din plin aceasta situație, ba chiar încurajau consumarea de alcool pentru a putea prezenta unii concurenți într-o lumină cât se poate de defavorabilă lor, doar de dragul rating-ului…..”

Am cautat în arhiva Antenaplay imagini care să vină în susținerea celor spuse de Petronela, conduși mai mult de curiozitate și de sentimentul că este aproape ireal ceea ce ni se povestește, că este de neconceput să existe așa ceva într-un show televizat 24 de ore din 24. Iar rezultatele căutării noastre au confirmat întru totul afirmațiile Petronelei.

„Abia acum conștientizez cu adevărat cât de mult s-a dorit denigrarea mea, punerea mea într-o postură cât se poate de umilitoare și jenantă pentru un om cu principii solide despre lume și viață… Abia acum reușesc să văd, urmărind toate înregistrările emisiunilor live dar și pe cele preluate de pe Antenaplay, cât de mult a permis echipa de producție să fiu de batjocorită și umilită.  Trăind zi de zi printre acei oameni, îmi făcusem un unic țel: acela de a mă ține departe de tot ce însemna răutatea și perversitatea lor! Chiar dacă nu ar fi avut niciodată ce să îmi reproșeze s-a ajuns până acolo încât să mă acuze că am furat o plasă de cartofi, în condițiile în care eu nu mănânc cartofi, în condițiile în care pe materialele filmate pe Antenaplay se vede clar că nu am făcut altceva decât să duc o plasă de cartofi pe care o credeam aparținând grupului cu care făceam împreună cumpărăturile în debaraua pe care o aveam! Clipul cu așa zisul furt al cartofilor a fost prezentat pe tv sub un titlu absolut șocant ”Petronela Cinori, prinsă în fapt! A furat o pungă de cartofi!”….ne povestea Petronela, pe chipul căreia se puteau citi cu ușurință stupoarea, revolta și indignarea.

Aici ne-am oprit puțin. Eram la limita dintre stupoare și râs isteric refuzând să cred ceea ce auzeam. Eram contrariată de absurditatea afirmațiilor, de „micismul” situației relatate dar, totodată, de tragismul și de importanța cu care acest „eveniment” a fost prezentat, difuzat de către așa zișii profesioniști aflați în spatele camerelor de filmat, a celor care realizau punerea în scenă a acestui reality show. Realitatea a fost dincolo de așteptările noastre atunci când am cautat probe privind spusele Petronelei

Am întrebat-o pe Petronela dacă șirul nefast și, totodată, greu de digerat al evenimentelor, parcă puse în scenă special împotriva ei, a continuat. Răspunsul a fost inevitabil „DA”…..

„Cred că majoritatea celor cu care eu am trăit în acea casă aveau eminamente o aversiune acută la ființa Petronela, și îmi este greu să cred că această aversiune nu era oarecum stimulată de factori externi tipologiei lor de oameni, de factori care se învârteau cu precădere în sfera „materialului” și nu mă dau în lături de a spune că le-au fost oferite beneficii materiale doar dacă ar fi continuat să mă denigreze. Ceea ce mă conduce inevitabil la această concluzie este un material preluat de pe Antenaplay în care una dintre concurente recunoaște că i-au fost promise trei salarii dacă îl rade în cap pe iubitul ei, lucru care s-a și întâmplat! Am fost siderată să văd cum promisiunea unor venituri materiale derizorii te fac să devii abuzator, te fac să te dezici de sentimentele de iubire declarate cu patos în cadrul altor emisiuni, te fac să devii un simplu clown, o paiață în vârtejul evenimentelor „reale” ale acestui show …”

Ionuț Raicu și-a pierdut podoaba capilară în casa Mireasa

„Acest clip nu este singura dovadă care mi-a permis să concluzionez că echipa de producție își avea propriul rol în generarea de scenarii denigratoare la adresa mea. A devenit privilegiul meu să cred că toți cei care m-au denigrat și care au avut un comportament abject în ceea ce mă privește au fost beneficiarii unor avantaje nu doar bănești din partea echipei de producție. Astfel, în sezonul doi al acestui reality show, sezon care a început pe data de 5 septembrie anul curent, am constatat cu stupoare că două dintre fostele mele colege, una dintre ele fiind cea mai vocală denigratoare a mea, fac parte din echipa de producție ale acestei emisiuni. Nici una dintre ele nu are studii de specialitate în domeniul televiziunii, niciuna dintre ele nu are experiență în acest domeniu nici una dintre ele nu a dovedit a avea calități sau performanțe care să le recomande pentru acest post. Ce concluzie pot să trag alta decât că aceasta a fost o recompensă pentru modul în care ele și-au jucat rolul în denigrarea mea, o recunoaștere a determinării cu care ele mă puneau la zid fără nici un motiv, o stimulare a comportamentului vis-a-vis mine dincolo de limitele bunului simt elementar, dincolo de omenie și adevăr! Narcisa, o concurentă iritant de vocală, o concurentă stupid de amalgamată în ceea ce privește argumentațiile referitoare la purtarea ei lipsită de orice rațiune la adresa mea, o concurentă pentru care verbul „a blama” își avea conotațiile între dorința vehementă de a se afla în centrul atenției celorlalți dar și a încrederii că faptele ei vor fi recompensate …”.

Să fie, oare, toate aceste elemente definitorii în rolul Petronelei în acea casă? Să ne deconspire toate aceste probe faptul că Petronela a fost un factor important de creștere a rating-ului acestei emisiuni și doar discreditarea ei putea provoca o reacție în mass media de asemenea proporții? Nu trebuie să uitam că Petronela a fost concurenta cu cei mai mulți susținători din istoria emisiunilor de gen, circa 14.000, și stârnind revolta tuturor susținătorilor s-a putut crea un fenomen: fenomenul Petronela !

Posibilitatea implicării echipei de producție în regizarea acestui show, care se crede a fi un reality, nu numai că nu ar trebui exclusă, dar este și supusă îndoielii asupra modului în care reacțiile și „prestațiile” concurenților au fost dincolo de live, au fost dincolo de realitate, au fost dincolo de spontan.

Am fost martorii unui fake reality show, am fost martorii măsluirii sau deformării realității, am fost păcăliți cu televizorul, încă nu putem ști dar vreau să închei, deocamdată, până la următorul interviu al Petronelei.

Este elocvent? Este suficient? Deocamdată tot ce vă putem spune este că ce va urma vă va ține cu sufletul la gură. În următorul articol sperăm să o putem avea alături și pe fosta concurentă Mireasa, frumoasa Alina Pană,una dintre cele mai bune sportive ale României, fosta concurenta Exatlon România,una dintre cele mai apreciate concurente în acel show de maximă anduranță, concurenta care a rămas în istoria Exatlon ca fiind cea care a impresionat cu capacitățile ei fizice, intelectuale și , nu în ultimul rând, sportive  !!!!!

Țineți aproape !

Dana D