Evitați penalizările! Contribuabilii giurgiuveni pot achita cea de-a doua tranșă a impozitelor și taxelor locale până pe 30 septembrie 2022

0
405

Giurgiuvenii care nu își doresc să acumuleze penalizări pot plăti a doua tranșă a impozitelor și taxelor locale până pe 30 septembrie 2022. Penalizările sunt în cuantum de 1% pentru fiecare lună sau fracțiune de lună. Pentru a evita astfel de neplăcerii, contribuabilii pot achita taxele și impozitele direct de la sediul DITL Giurgiu, prin virament bancar sau online.

Cei care nu și-au plătit integral impozitele și taxele locale pentru anul 2022, pot plăti a doua tranșă până pe 30 septembrie 2022. Bonificația de 5% se oferea pentru cetățenii ce au plătit integral impozitul datorat pe întregul an fiscal, doar până la 31 martie 2022.

„Impozitele locale datorate de firme și populație pentru clădirile, terenurile și mașinile deținute trebuie plătite anual în maxim două tranșe, așa cum prevede Codul fiscal. Dacă prima tranșă a fost în ultima zi a lunii martie, a doua este în ultima zi a lunii septembrie”, precizează și DITL într-un comunicat.

Plata impozitelor și a taxelor locale se poate efectua în numerar, dar și cu cardul bancar, iar ca și modalitate de plată se poate opta pentru plata direct la ghișeu, dar și o modalitate mult mai facilă pentru cei care doresc să evite deplasările, prin plata online.

Cei ce aleg să plătească online au la dispoziție ghișeul.ro.

Toate informațiile necesare pentru a putea efectua o plată online, le găsiți accesând următorul link:

https://ditlgiurgiu.ro/Servicii-Online/-Plata-Online

(Jurnal)