Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, în perioada 5-8 martie, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA  a  organizat o serie de  evenimente dedicate ˮZilei  Inyernaționale  a FEMEIIˮ,   ce au cuprins o serie de acţiuni şi manifestări civice, caritabile și cultural-artistice.

Evenimentul a debutat cu o Adunare Generală, sâmbătă, 5 martie, 2022, începând cu ora 11:00, pe platoul din fața sediului Asociației de pe bulevardul ˮBucureștiˮ din Giurgiu, urmat de spectacolul  ˮLA MULŢI ANI, DE ZIUA TA, FEMEIE!”.

La Adunarea Generală din cadrul evenimentului  au fost identificate  și o serie de probleme sociale și comunitare ale femeilor din comunitatea giurgiuveană.

Printre problemele identificate se numără: problema locurilor de muncă insuficiente și nepotrivite pregătirii profesionale a tinerelor femei; problema lipsei de sprijin din partea autorităților statului pentru familiile monoparentale, pentru mamele singure cu copii; lipsa de sprijin financiar, material pentru copiii defavorizați social pe parcursul întregului an școlar; probleme sociale în învățământ cauzate de neaplicarea Legii 153/2017 privind salarizarea personalului din fonduri publice etc.

În cadrul  proiectului ˮNU ABANDONAŢI ŞCOALA!ˮ, preşedinta Asociației ATITUDINEA CIVICĂ – IANCU MARIANA, prof. univ. dr. Mariana Iancu a dăruit rechizite şcolare-caiete de matematică, caiete dictando, caiete de biologie, caiete de geografie, blocuri de desen, acuarele cu pensulă, culori, truse/seturi de geometrie, creioane, pixuri, dar și dulciuri ,  la 20 de copii cât și unor mame nevoiaşe din Giurgiu,

Evenimentul  a continuat până în data de 8 martie, cu identificarea de probleme sociale ale femeilor, în paralel oferindu-se  mici daruri tuturor doamnelor şi domnişoarelor prezente.

La  programul cultural-artistic , cu caracter caritabil  au contribuit  membri şi voluntari ai ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, respectiv elevi de la Şcoala Populară de Artă și Școala de Muzică ˮVictor Karpisˮ din Giurgiu.

Preşedinta ASOCIAŢIEI, prof. Mariana Iancu a premiat totodată   profesoarele  și instituțiile participante la program cu câte o diplomă de excelenţă,  iar celor 17 copii implicați în programul cultural-artistic le-a dăruit și acestora rechizite şcolare și dulciuri.

La finalul programului cu caracter  caritabil,  prof. univ. dr. Mariana Iancu a dăruit pungi cu cadouri (umbrele, mărțișoare-brățări  alături de cărţi de vizită) doamnelor, domnişoarelor și celorlați participanți la acest eveniment.

(Jurnal)