Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate EVENIMENT. Astăzi giurgiuvenii l-au omagiat pe Marele Voievod ”Mihai Viteazul”, eliberatorul cetății Giurgiului!

EVENIMENT. Astăzi giurgiuvenii l-au omagiat pe Marele Voievod ”Mihai Viteazul”, eliberatorul cetății Giurgiului!

0
EVENIMENT. Astăzi giurgiuvenii l-au omagiat pe Marele  Voievod ”Mihai Viteazul”, eliberatorul cetății Giurgiului!

După cum anunța cotidianul nostru, într-o ediție anterioară, joi, 20 octombrie, la Giurgiu, a avut loc Omagierea Marelui Voievod ”Mihai Viteazul”, domn al Unirii și totodată eliberator al Cetății Giurgiu.

Ceremonialul a debutat cu primirea oficialităților centrale, județene și locale, cu onor militar după care pe platoul realizat ad-hoc , pe bulevardul București, în fața ”Bisericii Eroilor”, cadrele militare au intonat imnul de Stat al României.

Programul manifestării a continuat  cu ceremonialul religios susținut de un sobor de preoți din cadrul Episcopiei Giurgiului, la Monumentul dedicat Marelui Voievod ”Mihai Viteazul” din parcul ce îi poartă numele.

Foto: Bătălia de eliberare a lui Mihai Viteazul, în care a alungat din țară  armata turcilor.  

După câteva alocuțiuni ale invitaților și autorităților locale s-a trecut la depunerea unor coroane de flori la Statuia ecvestră aflată în Parcul ”Mihai Viteazul” și defilarea Gărzii Drapelului și a plutoanelor de defilare pe Bulevardul București din Municipiu.

Evenimentul s-a încheiat la orele prânzului cu vizitarea unei expoziții dedicate celui omagiat.

(Jurnal) 

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
52 %
1.9kmh
34 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °
mie
5 °