Joi, 24 iunie, s-a semnat contractul pentru un proiect din cadrul Programului Operațional Regional, ce va realiza amenajarea spațiului de agrement adiacent lacului Veriga. 

Situat în partea de sud a orașului și având o suprafață de aproximativ 100.000 mp, terenul se va transforma în spațiu verde pe o suprafață de aproximativ 60.000 mp, odată cu implementarea tuturor activităților prevăzute în proiect.

Vor fi trei terenuri de tenis de câmp, va exista o zonă scenă destinată activităților culturale; sunt prevăzute locuri și ansamble de joacă destinate copiilor de toate vârstele inclusiv celor cu dizabilități, vor exista zone de relaxare de tipul foișoarelor, de asemenea va fi o zonă destinată împătimiților jocurilor de șah sau table. Investiția prevede amenajarea spațiilor verzi, alei pietonale și carosabile, precum și grupuri sanitare, cișmele cu apă potabilă, sistem de iluminat și suporți pentru biciclete.

Acestui proiect ambițios și atât de valoros pentru comunitate i-au fost alocate 15,9 milioane de lei, iar prin atingerea obiectivului de investiții se vor concretiza acțiunile destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașului, regenerării și decontaminării terenului adiacent Verigii, dar și îmbunătăţirea condiţiilor pentru petrecerea timpului liber.

Acesta este un demers îndelung așteptat din partea autorităților pentru a reda giurgiuvenilor o mică parte din ceea ce li se cuvine și, în același timp, de a deveni o atracție turistică.

Se poate și, așa cum am promis în campanie, dezvoltăm Giurgiu!

 

(Dan Motreanu – Europarlamentar PNL)