Europarlamentarul liberal Dan Motreanu va participa între 6 și 9 iunie la Strasbourg la sesiunea plenară pe a cărei agendă de lucru se regăsesc:

Opt propuneri legislative din pachetul Fit for 55 care urmăresc reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și dependența energetică. Este vorba, între altele, de sistemul UE de comercializare a emisiilor, introducerea unei noi taxe pe carbon la importuri, standarde de emisii pentru automobile și camionete, utilizarea terenurilor și sectorul forestier. În Grupul PPE, dorim să folosim potentialul pădurilor europene de stocare a CO2. Vom vota, de asemenea, modificări ale țintelor naționale de reducere a emisiilor și înființarea unui fond pentru a-i ajuta cetățenii europeni cel mai afectați de sărăcia energetică.

normele internaționale de achiziții care limitează accesul întreprinderilor din alte țări la licitații publice în UE dacă țările respective nu acordă acces reciproc întreprinderilor din UE.

cererea ca Parlamentul European să aibă dreptul de a iniția legislație.

consolidarea Europol, agenția UE care răspunde de aplicarea legii.

schimb de vederi cu primul ministru irlandez, Micheál Martin, despre provocările cu care se confruntă UE în prezent.

rezultatele Consiliului European din 30-31 mai, care s-a concentrat pe acordul asupra unei interdicții parțiale a importurilor de petrol din Rusia. De asemenea, președintele Radei Supreme ucrainene, Ruslan Stefanciuk, ni se va adresa în plen, miercuri”.

(Foto: Parlamentul European, Strasbourg via europarl.europa.eu)

(Dan Motreanu- vicepreședinte al PNL Giurgiu și europarlamentar liberal)