Pe terenul Astra din Giurgiu s-a jucat duminică finala Cupei României- faza judeţeană. Aici s-au întâlnit echipele SCM Dunărea Giurgiu – Inter Valea Dragului care au făcut un joc frumos timp de 90 de minute în prezența a peste 300 de spectatori prezenți în tribunele stadionului giurgiuvean.

Cea mai bună s-a dovedit a fi echipa antrenată de prof. Dorian Gîrlea, care a și câştigat într-un final cu 1-0.

Golul a fost marcat de Blaga în minutul 45+2, din lovitură de la 11 metri.

Canicula de peste zi s-a mai domolit spre seară. Cu toate astea, la ora meciului a fost o atmosferă sufocantă, irespirabilă, pe care jucătorii au suportat-o cu greu.

Termometrele arătau 29 de grade la ora meciului.

A fost 1-0 pentru SCM Dunărea 2020 Giurgiu, care, astfel, câştigă faza judeţeană a Cupei României la fotbal, după ce în urmă cu o săptămână şi-a trecut în palmares şi titlul de campioană judeţeană la U19.

Să mai spunem că municipalii sunt calificați în play-off-ul campionatului Ligii a IV-a care i-ar putea aduce titlul județean și dreptul de participare la barajul de promovare în eșalonul al treilea.

Epoca profesor Mirel Marin, director și manager la clubul giurgiuvean a început iar schimbările în bine se văd deja. Proiectul sportiv fotbalistic este încununat la nivelul SCM Dunărea 2020 Giurgiu cu un nou trofeu, în doar un an.

„A fost o partidă foarte frumoasă, în care experienţa superioară a jucătorilor noştri şi-a spus cuvântul în final. Mă bucur că băieții au fost serioși și determinați până la capăt astfel încât să cucerim trofeul.  Această reușită înseamnă mult. SCM Dunărea 2020 este un club unde este linişte, unde poți să lucrezi și unde se formează caractere”, a declarat profesorul Mirel Marin, director și manager al clubului din Port.

Graţie acestui succes, SCM Dunărea Giurgiu s-a calificat în faza a I-a naţională a Cupei României, ediţia 2022/2023, iar următorul meci în competiţie îl va susţine pe 31 iulie a.c.

SCM DUNĂREA GIURGIU – INTER VALEA DRAGULUI 1-0 (1-0)
A marcat: Blaga 45+2 (penalty).
DUNĂREA: Văduva – Dumitru, Pascu, Asan, Clinchevici – A. Popescu, T. Constantin, Matache – Florescu, Peiu, Blaga.
Au mai evoluat: Bucă, Chiran, Bălţat şi M. Gheorghe
Antrenor: prof.Dorian GÎRLEA
INTER: Perianu – Pană, ConstantinRogojan, Fulga, Bicică – Ilinca – Surugiu, Ţone, V. Rogojan, Anton – Şomâlea.
Au mai evoluat: Claudiu Rogojan, Scurtu, Ştefan şi Mototolea
Antrenor: Viorel RAFU
(Costel Spînu)

(Costel Nicolae- foto)