Europarlamentarul, Dan Motreanu: „Podul suspendat Brăila – Tulcea a fost inaugurat astăzi. Proiectul a beneficiat de 363 de milioane de euro din fonduri UE…!”

0
538

România folosește bani europeni pentru modernizarea infrastructurii de transport . Podul suspendat Brăila – Tulcea a fost inaugurat astăzi. Proiectul a beneficiat de 363 de milioane de euro din fonduri UE –  declară europarlamentarul Dan Motreanu, într-o postare a sa.

Este cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România, cel mai mare de peste Dunăre și al treilea ca dimensiune din Europa. Nu se va plăti taxă de trecere a podului în primii cinci ani.

Acest pod suspendat este lung de 1.974 de metri, este situat la 38 de metri deasupra apei și are patru benzi de circulație. Cetățenii vor tranzita mai rapid zona și va fi ajutată și dezvoltarea economică prin scăderea duratei transporturilor de mărfuri.

Potrivit estimărilor, prin deschiderea acestui pod, timpul de tranzit peste Dunăre se va reduce cu aproximativ 50 de minute. Aproximativ 11 400 de vehicule fizice se așteaptă să folosească zilnic podul.

La finalul expunerii sale privind podul de peste Dunăre europarlamentarul Dan Motreanu o citează pe Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi care spunea:

”Podul de la Brăila, unul dintre cele mai mari și mai sofisticate tehnic din Europa, este un proiect de succes atât pentru România, cât și pentru Uniunea Europeană. Această nouă conexiune de transport va duce la dezvoltarea economică în comunitățile din vecinătate și va avea un impact pozitiv pentru regiunile Dobrogea și Moldova”. 

(Jurnal)