Dumitru Beianu, Președintele Consiliului Județean Giurgiu: ” Vom face tot posibilul să programăm deschiderea Bazinului didactic, de Înot, din Municipiu, în acest sezon estival!”

0
735

Cu ceva timp în urmă Bazinul didactic de înot al Municipiului Giurgiu trecea la Consiliul Județean.  Construit în mandatul lui Nicolae Barbu și recepționat în 2019, bazinul didactic de înot din imediata apropiere a hotelului  ”Steaua Dunării” nu a fost deschis nici până acum.

Proiectul Companiei Naționale de Investiții (CNI)  s-a dovedit a fi un fiasco,  unul plin de erori de execuție. Deficiențele erau aproape imposibil de reparat din contul  Primăriei, așa că, primarul  Adrian Anghelescu a refuzat să ia în primire un cal mort. Astfel  bazinul a ajuns în custodia Consiliului Județean ,  președintele CJ, Dumitru Beianu manifestându-și intenția de a prelua obiectivul pentru a-l pune atât la dispoziția copiilor din muncipiul Giurgiu, cât și a celor din comunele limitrofe.

Într-o  postare on line președintele Dumitru Beianu readuce în discuție acest subiect fiind extrem de optimist în privința punerii sale în exploatare.

Au fost făcute multe remedieri ale unor deficiențe constructive (am înlocuit proiectoare de 500 W cu unele de 40 W) sau generate de cei 4 ani de inutilizare  Recent a inceput cea mai dificilă lucrare, fixarea plăcilor de klingerit de pe tavan, operațiune riscantă, susținută de antreprenorul inițial.

Recent a început cea mai dificilă lucrare, fixarea plăcilor de klingerit de pe tavan, operațiune riscantă, susținută de antreprenorul inițial. 

Depunem săptămâna viitoare si documentația pentru obținerea avizului de securitate la incendiu.

Lucrăm la un studiu și proiect finanțabil din Programul de Modernizare derulat de Ministerul Energiei, intenția fiind să diminuăm costurile de funcționare, estimate la 100 000 lei lunar  – preciza Președintele Consilului Județean Giurgiu.

În perspectiva deschiderii, promitem o funcționare a bazinului, cu program prelungit, pentru scopul didactic inițial, dar și pentru concursuri sportive, activități medicale sau pur și simplu relaxare după o zi stresantă.

Dacă evaluarea pompierilor, pentru avizul obligatoriu, nu va releva probleme majore, vom face tot posibilul să programăm deschiderea în acest sezon estival –  promite  Dumitru Beianu, încheindu-și precizările cu o ironie la adresa colegului său de partid: Persoanele nemulțumite de ritm pot să-l bruftuluiască pe colegul meu, Eugen Șoavă (n.red. – fost primar al comunei Malu) responsabil de proiect, că oricum mai are nițel și se mută cu totul în vestiar.

(Jurnal)