Europarlamentarul Dan Motreanu: „O multitudine de posibilități de finanțare pentru primăriile pregătite!”

0
115
„8 programe naționale, 8 programe regionale, instrumente financiare sub management european direct și PNRR permit dezvoltarea pe termen lung a fiecărei comunități locale. Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene pune la dispoziția unităților administrativ-teritoriale o multitudine de oportunități de a-și moderniza infrastructurile.
– Fonduri europene 2014-2020: Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) pune la dispoziție 450 milioane de euro pentru investiții în independența energetică;
– Fonduri europene 2021-2027: 16 Programe Operaționale pun la dispoziție 31 de miliarde de euro pentru educație, dezvoltare durabilă, transport, incluziune și demnitate social, sănătate și dezvoltare regională;
– Planul Național de Redresare și Reziliență: 29,2 miliarde de euro pentru investiții în energie, transport sustenabil, turism, sănătate și reziliență economică, educație.
În Grupul PPE susținem o politică de promovare a creșterii și a dezvoltării economice în toate regiunile Europei. Politica de coeziune este expresia solidarității europene, prin care reducem discrepanțele economice, sociale și teritoriale.”
(Dan Motreanu, vicepreședintele PNL)