Ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore pe șoselele din județ…

0
213

Sâmbătă, 27 august, polițiștii rutieri și cei de ordine publică, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu, au acționat, atât pe principalele artere rutiere din județ, cât și în mediul rural, în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, depistării persoanelor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, precum și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au aplicat 87 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 30.140 de lei. De asemenea, au reținut 9 permise de conducere (dintre care 7 pentru depășirea limitei de viteză, 1 pentru semafor roșu și 1 pentru conducere agresivă) și au retras 4 certificate de înmatriculare( două  pentru ITP expirat și două pentru defecțiuni tehnice).

Acțiunile preventive și combative privind consumul de alcool și substanțe psihoactive la volan, vor continua și în perioada următoare, polițiștii rutieri vor acționa cu autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei, aparate alcooltest și drugtest, pe drumurile naționale și județene.

Pentru călătorii cât mai sigure, polițiștii de la rutier  recomandă tuturor participanților la trafic să respecte normele de circulație, indiferent de calitatea avută – conducător auto, pieton sau biciclist!

La rândul lor, polițiștii structurilor de ordine publică au acționat, în mediul rural, în scopul prevenirii și combaterii infracțiunilor contra patrimoniului, a protejării bunurilor, valorilor şi protecției persoanelor, ocazie cu care au aplicat 43 sancțiuni contravenționale, în valoare de 49.035 de lei, dintre care 25 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Totodată, au reținut 1 set de plăcuțe cu număr de înmatriculare și au retras un certificat de înmatriculare, fiind oprite și verificate 203 autovehicule și legitimate 310 persoane.

––––––––––––––––––––––––––––

                                                Poliția vă recomandă:

  • Aveți grijă de bunurile dumneavoastră, atunci când vă aflați în zone aglomerate, la piață, în magazine, în mijloacele de transport în comun!

  • Evitați să intrați în discuție cu necunoscuți care vă pot aborda pentru diferite acte de caritate, acestea pot fi persoane al căror scop este acela de a vă înșela!

  • Nu răspundeți la provocări cu violență, încercați să evitați conflictele, iar daca nu reușiți, sunați de urgență la numărul 112- apel gratuit!

  • Nu consumați băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul acestora!