Europarlamentarul Dan Motreanu, desemnat responsabil din partea grupului PPE pentru regulamentul care transformă rețeaua de informații contabile agricole în rețeaua privind durabilitatea agricolă

0
215

Recent, eurodeputatul liberal Dan Motreanu a fost desemnat responsabil din partea grupului PPE în Parlamentul European pentru regulamentul care transformă rețeaua de informații contabile agricole (RICA) în rețeaua privind durabilitatea agricolă, a anunțat acesta, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Am fost desemnat responsabil din partea grupului PPE în Parlamentul European pentru regulamentul care transformă rețeaua de informații contabile agricole (RICA) în rețeaua privind durabilitatea agricolă.

Prin RICA, care datează din 1965, sunt colectate date economice și financiare de la peste 80 000 ferme la nivel UE, cu scopul de a monitoriza și evalua veniturile fermelor și activitățile comerciale.

Metodologia aplicată are scopul de a furniza date reprezentative în funcție de trei criterii: regiune, dimensiune economică și tip de activitate. Această sursă unică de date microeconomice este vitală pentru înțelegerea impactului Politicii Agricole Comune.

Noua propunere are rolul de a moderniza RICA prin extinderea domeniului de aplicare cu privire la practicile agricole sociale și de mediu la nivel de exploatație.

Astfel, noua rețea privind durabilitatea agricolă va include toate cele trei dimensiuni ale sustenabilității (economic, social și de mediu), în conformitate cu Pactul Verde”, informează europarlamentarul liberal, Dan Motreanu.

(Jurnal)