Europarlamentarul Dan Motreanu declară pe cine va susține pentru șefia PNL și dacă varianta participării sale, ca un al treilea candidat, este adevărată…

0
389

Joi, 22 iulie, mai multe posturi de televiziune s-au grăbit să comenteze eventuale negocieri între premierul Câțu și două nume grele din PNL: lie Bolojan, președinte al PNL Bihor și totodată președinte al Consiliului județean și europarlamentarul Dan Motreanu, recent ales în funcția de președinte al PNL Giurgiu, liderul de la Giurgiu fiind văzut de unii șefi de organizații ca a treia cale care ar putea intra în competiția pentru Congresul PNL.

Asta pentru că liberalii din mai multe organizații indecise au venit cu varianta apariției unui al treilea candidat pentru șefia PNL.

Astfel, joi la prânz, minute în șir, pe burtiera unor televiziuni, am putut citi informații de genul:

Bolojan sau Motreanu ar putea candida la congresul PNL, din 25 septembrie ”, „PNL pe un butoi de pulbere…”, „În negoicierile avute de cei doi cu premierul Florin Câțu, candidat la funcția de președinte al PNL, cei doi cer funcții de prim vicepreședinți, de secretari generali si de președinte executiv”, „Tabăra indecișilor, vizează cele două functii de prim vicepresedinte…”, „Câțu nu cedează în discuțiile cu Bolojan și Motreanu”, „Ilie Bolojan și europarlamentarul Dan Motreanu ar putea candida la șefia PNL…”

Contactat de către jurnaliștii cotidianului nostru, Președintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu, ne-a confirmat doar faptul că intenția colegilor de partid este de a opri acest război iscat între Ludovic Orban și Florin Cîțu care, spunea el, ar putea duce la scindarea partidului.

În privința unor eventuale negocieri ce ar fi avut loc, cu scopul obținerii unor funcții vizibile în partid, europarlamentarul Dan Motreanu spunea că nu a existat așa ceva.

Bolojan și-ar dori să aibă rolul de persoană care poate construi partidul, să țină legătura cu organizațiile și să se ocupe intens de zona politicilor din administrație și nimic altceva – ne spunea Dan Motreanu.

Cert este și faptul că cei doi amintiți mai sus nu și-au exprimat, până în acest moment, preferința pentru Ludovic Orban sau Florin Cîțu.

„Motreanu ar trebui să acționeze ca un factor de echilibru între premier și Parlamentul condus de Orban. Nici el nu este decis să preia acest rol pentru că nu ar fi un președinte de forță, ci unul care ar trebui să negocieze mereu între Palatul Victoria și Palatul Parlamentului”, scriau cei de la Europa Liberă, ca surse participante la discuție.

Conform acelorași surse, rolul rezervat lui Dan Motreanu ar fi unul de reorganizare a filialelor, în perspectiva lui 2024, când partidul trebuie să treacă prin patru runde de alegeri.

În tabăra indecisă se află nouă organizații PNL, care au obținut scoruri bune la parlamentare și au un număr semnificativ de delegați la Congres. Europarlamentarul Dan Motreanu ne mai spunea că susținerea unui sau altuia dintre cei doi contracandidați la șefia PNL nu va fi impusă de el, în niciun caz cu forța:

Orice membru al Organizației pe care o conduc este liber să aleagă pe cine crede că reprezintă mai bine interesele PNL. În acest context, ei, membrii PNL Giurgiu, vor fi cei ce vor decide pe cine vom susține…- a mai spus președintele liberalilor giurgiuveni, europarlamentarul Dan Motreanu.

(Florian TINCU)