Președintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan MOTREANU, posta recent, pe pagina sa de Facebook, un test în care reda declarația președintelui Grupului PPE din Parlamentul European despre Pactul Verde și despre recentul pachet legislativ al Comisiei Europene, Fitfor55, care urmărește reducerea gazelor cu efect de seră cu cel puțin 55% în 2030, față de anul 1990 eppgroup.

„UE face un pas înainte îndrăzneț în lupta împotriva schimbărilor climatice. Noi, Grupul PPE din Parlamentul European, susținem realismul. Ecologia și economia nu sunt în opoziție. De aceea este esențial să ținem cont de dimensiunea socială atunci când discutăm despre EUGreenDeal Fitfor55.

Persoanele mai vulnerabile din punct de vedere social nu trebuie să fie cele care pierd datorită măsurilor care vor fi luate pentru combaterea schimbărilor climatice. Acesta este motivul pentru care este necesar un sistem de compensare. Spunem nu dezindustrializării Europei, care ar distruge oportunități pentru generațiile viitoare.

„Protecția climei” nu este o sarcină exclusivă a europenilor. Măsurile unilaterale vor fi doar o picătură în ocean. Grupul PPE dorește ca un ambasador european pe probleme de climă să îi convingă pe partenerii noștri din lume să ni se alăture în această luptă.”

În acest mod, europarlamentarul Dan Motreanu își manifestă acordul său în privința reducerii gazelor cu efect de seră și respectiv a luptei împotriva schimbărilor climatice.

(Jurnal)