Primăria municipiului Giurgiu îi invită pe giurgiuveni să-și spună  părerea, în comentarii, cu privire la reamenajarea Bazei Sportive ”Voința”, un loc care stârnește multe nostalgii celor de vârsta a treia, fiind un loc în care , cu peste 30 de ani în urmă, se organizau competiții sportive, discoteci pentru tineret, aveau loc partide pugilistice, fiind în același timp un loc de întâlnire pentru îndrăgostiți, imediat după lăsarea întunericului…

În prezent, în privința zonei menționate, există două proiecte de investiții, însă și dorința cetățenilor contează, Primăria Giurgiu ținând cont de preferințele și nevoile pe care aceștia le manifestă.

Astfel, primul proiect vizează realizarea unui patinoar sintetic neacoperit și a unui teren de tenis acoperit cu toate dotările ce se impun: garderobe, vestiare, grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități, grupuri sanitare pentru femei, bărbați și angajați, vestiar pentru angajați, sistem de supraveghere video, cabinete medicale, stâlpi pentru tenis cu fileu și nocturnă.

Cel de-al doilea proiect a fost conceput în vederea reconstruirii bazei ”Voința” printr-un ansamblu sală-teren prin reînființarea dotărilor sportive pentru pugilism și sporturi de contact. Investiția presupune construirea unei săli pentru competiții de pugilism, sporturi de contact și arte marțiale și amenajarea unui teren de sport în aer liber multifuncțional. Sala pentru competiții este prevăzută cu foaier de acces pentru public, spațiu de joc, gradene pe toate cele patru laturi ale ringului, grupuri sanitare, spații destinate sportivilor de performanță      ( vestiare, camere de odihnă și masaj), iar terenul în aer liber este proiectat pentru antrenamente și competiții ad-hoc cu 500 de locuri pentru vizitatori. De asemenea, zona adiacentă bazei sportive va fi reameneajată și vor fi realizate 20 de locuri de parcare și rasteluri pentru biciclete.

Ambele proiecte sunt eligibile pentru finanțare prin Compania Națională de Investiții.

Așadar, patinoar sau bază sportivă pentru pugilism și sporturi de contact?

Reprezentanții Primăriei Giurgiu așteaptă, în următoarea perioadă, părerilor cetățenilor giurgiuveni, în comentarii justificative!

(Jurnal)