Ordinul privind dezvoltarea reţelelor de distribuţie de gaze finanțate din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” a fost publicat de Ministerul Dezvoltării și Ministerul Energiei.

Aproximativ 196.000 de familii vor fi branșate la rețeaua de gaze. Pe lângă înființarea de noi rețele, programul prevede extinderea și modernizarea infrastructurii existente.

Prin acest program, guvernul condus de un premier liberal asigură o finanțare în valoare de 7,5 miliarde de lei pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de gaze naturale. Beneficiarii programului sunt comunele, orașele, municipiile, județele și asociațiile de dezvoltare intercomunitară și sunt convins că aleșii locali vor valorifica oportunitățile apărute pentru dezvoltarea comunităților pe care le conduc.

Pe lângă fondurile naționale, avem la dispoziție și fondurile europene. Recent, trei comune din Giurgiu (Slobozia, Malu și Vedea) au fost incluse de Ministerul Proiectelor Europene pe lista proiectele care vor fi finanțate din fonduri europene.

Comisia Europeană a acceptat folosirea gazelor naturale și a energiei nucleare în tranziția spre energia verde. Voi sprijini finanțarea din bani europeni a investițiilor în gaze naturale și în energie nucleară, atunci când subiectul va fi dezbătut de Parlamentul European.”

(Dan Motreanu- europarlamentar liberal și președintele PNL Giurgiu)