Europarlamentarul Dan MOTREANU: „3651 de elevi din județul Giurgiu vor beneficia zilnic de o masă caldă prin programul pilot „Masă caldă””

0
277

Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență care prevede că preşcolarilor şi elevilor din 350 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat li se va acorda, zilnic, cu titlu gratuit, o masă caldă.

La preluarea guvernării de către PNL, 50 de școli beneficiau de acest program. În 2020, numărul acestora a fost majorat la 150, iar anul acesta au fost efecutate două majorări – de 150 la 300 și de la 300 la 350.

Recent, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a aprobat lista celor 300 de școli în care se va defășura acest program.

Șapte școli și un liceu din județul Giurgiu sunt incluse în acest program, față de patru școli câte au fost incluse în anul școlar trecut. La nivelul județului Giurgiu, vorbim de 3.651 de beneficiari, față de 1.333 în ediția anterioară.

Prin acest program, Guvernul își propune să contribuie la prevenirea excluziunii sociale, abandonului şcolar şi la îmbunătățirea performanţelor şcolare. Copiii nu mai absentează de la școală și au o masă caldă la o oră fixă.

Guvernul își propune să extindă programul la nivel național iar succesul programului pilot este un argument în acest sens. În urma analizei realizate de Ministerul Educației, pe parcursul derulării proiectului, se va decide asupra oportunității extinderii acestui program la nivel național.”

(Dan MOTREANU- europarlamentar și vicepreședinte PNL)