”Esențială pentru democrație este libertatea presei” – a spus Barack Obama la ultima sa conferinţă de presă la Casa Albă, ca preşedinte al SUA .

1
179

61855971Barack Obama a ţinut miercuri seara ultima sa conferinţă de presă la Casa Albă.   O discuție aproape  colocvială , extreme de destinsă, cu întrebări pe teme variate. De la sfaturile pentru Donald Trump,  care trebuie să meargă înainte cu viziunea sa,  la pledoaria pentru o presa liberă, fostul președinte al Americii și-a sedus încă odată auditoriul.

 

Preşedintele le-a mulţumit jurnaliştilor pentru ceea ce au scris despre activitatea administraţiei sale şi a spus că libertatea presei este esenţială în democraţie.

Am vorbit mult în ultimul meu discurs  despre starea democraţiei.  Vă pot spune că esenţială pentru democraţie  este libertatea presei, care contribuie  la bunul mers al ţării, al guvernului. Nimic nu merge  dacă nu avem cetăţeni bine informaţi. Iar voi sunteţi cureaua de  transmisie a ceea ce se întamplă la vârful puterii„, a afirmat preşedintele ce era  încă în funcţie.

Barack Obama a mai declarat miercuri, că deși  va fi discret, pentru a-l lăsa pe Donald Trump să guverneze,  el a subliniat însă faptul că va lua cuvântul dacă ”valorile fundamentale” ale Americii – imigraţia, libertatea presei, dreptul la vot – vor fi în pericol, relatează AFP.

(Jurnal)