incendiu-bamboo-300x225Incendiu din Bamboo a izbucnit în momentul în care înăuntrul erau sute de tineri. Toți au fost evacuați, iar unii au sărit în apa lacului din apropiere. La fața locului au fost mai multe mașini de pompieri și ambulanțe care au acordat primul ajutor.

La un și ceva după tragedia de la tragedia întâmplată în Clubul #Colectiv , iată că alți 38 de oameni au ajuns astăzi dimineață,  la spital în urma unui incendiu izbucnit, coșmarul repetându-se , parcă…

Un număr de  21 dintre victime au fost transportate de SMURD şi SABIF, iar 17 au mers cu mijloace proprii.

oie_XkvsuArTZBbf-800x550

Incendiul a distrus tot clubul, o suprafaţă de aproximatic 2500 de metri pătraţi. Oamenii au fost evacuaţi, o unii s-au refugiat lângă lac, pe o platformă. Cei care au sărit de acolo au suferit fracturi sau alte leziuni.

img-20170121-wa0003-465x390

Pompierii caută posibile victime printre dărâmături. Din primele cercetări, incendiul ar fi izbucnit în zona ballroom. Hidranţii din zonă erau acoperiţi cu zăpadă, ceea ce a îngreunat intervenţia pompierilor.

900be67063f72d761b601a2d21029dda_XL

 La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, s-a activat o linie telefonică – 021 206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat în clubul Bamboo pot suna pentru a obține informații despre persoanele transportate la spital. Clubul Bamboo nu avea toate actele în regulă pentru autorizație de funcționare, a declarat la Digi24 viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu. 

Nu ştiu ce autorizaţie avea, ştiu ce autorizaţii nu avea. Nu avea autorizaţie de funcţionare şi nu avea autorizaţia de construire recepţionată, ăsta era şi unul dintre motivele pentru care nu o avea pe cea de funcţionare”, a declarat Dan Cristian Popescu. 

El a mai spus că clubul Bamboo a fost amendat anul trecut pe acest motiv și urma să fie amendat din nou, pe aceleași motiv, următoarea etapă fiind suspendarea activității.  „Problema e că suspendarea este scriptică. Primăria nu are competenţă să continue demersurile. Atunci când activitatea e suspendată, ANAF-ul trebuie să vină să confişte încasările în perioada în care activitatea e suspendată”, a precizat viceprimarul.

61746198

FOTO: Se văd pe fundal flăcările degajate ca ”efect” de spectacol în Clubul Bamboo, lucru care se întâmpla de foarte mult timp aici, seară de seară…

(Jurnal)