Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Elvețianul care a comis triplul asasinat din cartierul Giulești, ce a fost  încarcerat  la Penitenciarul Giurgiu, este la un pas de eliberare!

Elvețianul care a comis triplul asasinat din cartierul Giulești, ce a fost  încarcerat  la Penitenciarul Giurgiu, este la un pas de eliberare!

0
Elvețianul care a comis triplul asasinat din cartierul Giulești, ce a fost  încarcerat  la Penitenciarul Giurgiu, este  la un pas de eliberare!

Jean Pierre Francois Sgueglia, elvețianul condamnat în România la închisoare pe viață, care, în 2005, a masacrat o familie din cartierul bucureștean Giulești, după ce a făcut o criză de gelozie, ar putea fi eliberat condiționat în curând. Acesta este încarcerat la acest moment, în Penitenciarul Giurgiu.

În 2005, un triplu asasinat comis în cartierul bucureștean Giulești a șocat întreaga Românie. Un cetățean elvețian, Jean Pierre Francois Sgueglia, care lucra ca bodyguard într-un club de noapte, și-a luat pistolul Glock și a plecat spre România la volanul autoturismului său.

Acesta suferea din dragoste și voia să se  răzbune după ce avusese o relație cu românca Bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viață și încarcerat la Penitenciarul Giurgiu, unde, după primele luni de arest la maximă siguranță, spunea că este tratat „ca un animal”.

Surse apropiate Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au dezvăluit, pentru Gândul, că în cei 18 ani de detenție Sgueglia a învățat limba română și s-a ferit de conflicte cu restul pușcăriașilor, cu toate că a împărțit celula cu deținuți deosebit de periculoși.

Sursele citate au mai precizat că bărbatul ar fi muncit ca instalator în interiorul penitenciarului și ar fi dus o viață, în general, solitară.

Elvețianul ieșea, de obicei, singur la curtea de aer, unde încerca să-și mențină condiția fizică, în sensul în care obișnuia să alerge și să facă flotări. Deținutul, care a executat deja 18 ani de detenție, ar beneficia acum de un regim mai blând și ar fi fost transferat la un alt penitenciar.

Dacă nu comite nicio abatere gravă, în mai puțin de doi ani, Jean Pierre Francois Sgueglia ar putea fi eliberat condiționat.

Sursa: Gândul

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
17.2 ° C
17.2 °
17.2 °
47 %
1.9kmh
100 %
Dum
17 °
lun
20 °
mar
17 °
mie
18 °
joi
16 °