Elevii români au obținut rezultate excepționale la olimpiadele internaționale de fizică, matematică și geografie

0
179

Felicitări echipei României care a obținut locul al doilea mondial la Olimpiada Internațională de Fizică din Elveția și cea mai bună performanță din Europa, echipei României care s-a clasat pe locul 5 la nivel mondial (din 104 țări participante) și pe primul loc în Europa la Olimpiada Internațională de matematică de la Oslo, dar și echipei care s-a clasat pe locul 3 în lume la Olimpiada Internațională de Geografie! 

La Olimpiada Internațională de Fizică (IPhO2022), echipa României a obținut un rezultat excepțional, clasându-se pe locul 2 la nivel mondial, fiind de departe cea mai bună echipă din Europa.

A 52-a Olimpiadă Internațională de Fizică a fost organizată online de Elveția și a reunit 369 de concurenți.

1. Vlad Ștefan Oros, elev la Liceul „Grigore Moisil” Timișoara – medalie de aur, cel mai bun concurent european.

2. Andrei-Darius Dragomir, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.

3. Alexandru Momoiu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.

4. Răzvan-Gabriel Marcu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.

5. George-Cristian Ardeleanu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de argint.

Alți copii minunați au reușit cea mai bună performanță românească în matematică, în secolul XXI, obținând două medalii de aur și patru medalii de argint. Graţie unui total de 194 de puncte, echipa României s-a clasat pe locul 5 la nivel mondial (din 104 țări participante) și pe primul loc în Europa!

Felicitări medaliaților cu aur: Robert Dragomirescu și David-Andrei Anghel de la Liceul Internațional de Informatică București!

Felicitări medaliaților cu argint: Andrei Moldovan, Vlad-Titus Spătaru, Radu Lecoiu de la Liceul Internațional de Informatică București și Andrei Chiriță de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” București!

Olimpicii români au cucerit patru medalii și locul al treilea în lume la a XVIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, competiție desfășurată în format online în perioada 12 – 18 iulie, sub patronajul Comitetului Național Geografic Francez (CNFG).

În urma parcugerii a trei probe de concurs (teoretică, practică și un test multimedia), Daniel-Nicolae Hanganu (clasa a X-a/Colegiul Național Iași) și Radu-Andrei Brădățeanu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Sfântul Sava” din București) au obținut medalii de aur, Mihai-Alexandru Bratu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) – o medalie de argint și Alex-Darius Topai (clasa a XII-a/ Colegiul Național „Onisifor Ghibu” din Oradea) – o medalie de bronz.

Datorită acestor rezultate, prin agregarea numărului și valorii medaliilor, lotul României a ocupat poziția a 3-a în lume și a doua în Europa, pe primele două poziții clasându-se Singapore și Lituania.

Felicitări tuturor elevilor români care au obținut aceste rezultate excepționale.

Felicitări părinților care au încurajat și susținut aceste adevărate talente și profesorilor care au format acești copii și i-au îndrumat pe drumul performanței!

Se confirmă poate pentru a suta oară faptul că PERFORMANȚA are legatură doar cu studiul individual intens și cu pregătirea în sistem PRIVAT.

Încă o dată felicitări tuturor pentru dorința de autodepășire.

(Jurnal)