La inițiativa dirigintelui, preot Tudor Georgian, în cursul zilei de vineri, 17 septembrie, redacția cotidianului „Jurnal giurgiuvean” a primit vizita elevilor clasei a XI-a E, secția Limba engleză intensiv, din cadrul Colegiului Național „Ion Maiorescu” din Giurgiu.

Părintele Georgian, parohul Bisericii Buna Vestire din Giurgiu și totodată, dirigintele clasei mai sus amintite, le-a oferit elevilor în acest mod șansa de a afla câteva din secretele profesiei de jurnalist.

Ei s-au arătat extrem de dispuși să vadă cum arată redacția ziarului „Jurnal giurgiuvean”, care este de fapt singurul cotidian print din județul nostru și care a fost declarat mai zilele trecute, pentru al treilea an consecutiv, ocupantul primului loc în Topul Firmelor județului Giurgiu, la categoria „ Activități de editare a ziarelor”.

Elevii au aflat cum se redactează o ştire şi care este drumul ei de la idee la tipar și, ulterior, cum ajunge un ziar în mâinile cititorilor.

Ei au luat cunoștință atât cu formatul tipărit al ziarului, dar și cu ediția sa online, care sunt sursele jurnaliştilor şi o serie de alte detalii din activitatea presei locale.

Elevii au fost interesați totodată de modul în care decurge o zi de muncă pentru un gazetar, cum identifică acesta subiectele de interes şi în ce mod realizează documentarea.

Întrebați dacă s-au gândit să se îndrepte spre o carieră în profesia de jurnalist, aceștia au răspuns că nu au decis încă asupra viitoarei lor cariere.

Curioși să aflăm totuși care sunt carierele spre care doresc să se îndrepte am stat de vorbă cu trei dintre elevi ( 2 fete și un băiat).

Adrian Addobbati, un tânăr frumușel, cu ochi inteligenți ne-a spus că ar dori să îmbrățișeze cariera de polițist, asta pentru că este un om foarte corect.

Iasmina Căimăcanu ne-a declarat același lucru, doar că, în cazul ei, decizia de a deveni polițist vine ca urmare a faptului că tatăl ei este cel ce a inspirat-o în alegerea acestei cariere.

Leyla Narman va fi (sperăm!), la rândul ei, o viitoare studentă la arhitectură, acesta fiind visul ei încă din copilărie, așa cum ne mărturisea.

Fie că vor alege sau nu o carieră în presă, cert este că elevii care ne-au călcat vineri la prânz, pragul redacției, vor fi cu siguranță (măcar o parte dintre ei) cititorii de mâine ai cotidianului nostru, JURNAL GIURGIUVEAN.

(Ana Magheru)