În cadrul conferinței de presă a PSD Giurgiu de joi, 1 august, deputatul Elena Dinu a vorbit despre proiectele care vizează modernizarea Spitalului Județean Giurgiu.
„După cum știți, clădirea spitalului este una foarte veche, fiind structurat, inițial,ca centru materno infantil. Pentru a vorbi despre un spital județean de nivel european, nu puteam rămâne cu aceeași clădire. Cele două corpuri mici din cele patru corpuri ale spitalului nou vor fi supraetajate pentru a putea să amenajăm spațiile necesare pentru a putea să aducem saloanele si utilitatile din vechiul spital la standarde. Proiectul ar fi fost mult mai avansat dacă acceptam să reducem numărul de paturi, lucru pe care nu îl puteam accepta, mai cu seamă că, la acest moment, numărul nu este deloc mare, avem 425 de paturi în funcțiune, permanent ocupate. Prin recompartimentare, rezulta reducerea numărului de paturi. Împreună cu specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică şi de la CJ trebuie să găsim soluţii pentru a asigura stabilirea circuitelor funcţionale în Spital.”

Un al doilea proiect prezentat de deputatul dr. Elena Dinu vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea ambulatoriului integrat din cadrul Spitalului Județean de Urgență.
„Spitalul putea să aibă de mulţi ani un ambulatoriu integrat, aşa cum au şi alţii, dacă un geniu în viaţă nu ar fi generat un proiect prin care ambulatoriul integrat al Spitalului Judeţean să fie localizat la un subsol. Nu avea cum să treacă un asemenea proiect, pentru că pentru accesul la ambulatoriul integrat – poarta de intrare într-un spital, în care se găsesc cabinete – ai nevoie de un acces direct, la standarde europene, nu la subsol!

L-am plătit cu bani mulţi, de aceea CJ nu a putut genera alt proiect pe acelaşi obiectiv, aşa că…Nu înţeleg nici de ce consultanţii care habar nu au cum se face un proiect pentru un spital nu au întrebat specialiştii dacă un asemenea proiect este fezabil…
Valoarea proiectului este de 10.481.320 de euro, prin extinderea vechiului ambulatoriu oncologic cu o clădire nouă, amplasată stradal. Este un proiect mare, de durată, şi la finalizare este certitudinea că vom avea un ambulatoriu european, a asigurat deputatul giurgiuvean, amintind, totodată, că este posibil ca valoarea proiectului să crească”, a mai spus deputatul giurgiuvean.

(Jurnal)