Economisire inteligentă pentru întreaga familie

0
149

Trecerea de la viața de persoană fără responsabilități la cea de cuplu și mai apoi la aceea de familie implică adaptarea la tot ceea ce înseamnă banii folosiți pentru sine, la cei pentru noi și mai apoi la banii pentru întreaga familie. Fără îndoială, aspectul financiar reprezintă unul dintre elementele de bază pentru orice persoană, dar mai ales pentru o familie, astfel că, atunci când trebuie să gestionezi situația financiară nu doar pentru tine, ci și pe cea a celorlalți și pentru toată lumea din familie, situația este ceva mai dificilă.

Gândește-te că dacă vei opta pentru un credit urgent azi, cu certitudine, numărul membrilor familiei o să reprezintă un criteriu privind eligibilitatea. Ceea ce înseamnă că atunci când erai singur/singură, banii poate că îți ajungeau și puteai să-ți satisfaci orice dorință, dar astăzi trebuie să ții cont nu doar de dorințele tale, ci și de cele ale celorlalți membri ai familiei. De aceea trebuie să învățați să economisiți în mod inteligent, atât individual, cât și la nivel de familie, pentru a vă bucura de siguranță financiară!

Diminuează cantitatea achiziționată și axează-te pe calitatea a ceea ce cumperi!

Cumpărăturile reprezintă o adevărată provocare pentru o familie, pentru că trebuie să se combine într-un mod avantajos toate necesitățile membrilor acesteia. De aceea, o prima posibilitate de a face economii este oferită de calitatea produselor achiziționate dintr-un centru comercial. În al doilea rând, cantitatea trebuie să fie prioritară numai dacă beneficiezi de prețuri promoționale sau reduceri consistente în cazul acelor produse pe care le folosești în mod frecvent. Și nu în ultimul rând, nu merge niciodată la cumpărături doar pentru câteva produse, ci așteaptă să se acumuleze mai multe pe lista de cumpărături, pentru că în acest fel vei economisi și banii pentru transport.

Economisește banii optând pentru soluția mâncării gătite acasă!

Dincolo de beneficiile oferite de faptul că vei economisi bani, pregătirea meselor în familie o să vă ofere posibilitatea de a interacționa și de a comunica mult mai bine. Este una dintre modalitățile prin intermediul căreia o să combinați o activitate necesară și plăcută pentru toată lume cu șansa de a face economii. În plus, mâncarea gătită acasă o să le permită celor care merg la serviciu și la școală să nu mai fie nevoiți să achiziționeze mâncare de la cantină sau de la restaurant. Pentru a duce economisirea la un nivel și mai ridicat, optează pentru a-ți pregăti cafeaua de acasă, iar nu să o cumperi de la chioșcul sau magazinul specializat, unde valoarea sa este mult mai ridicată.

Folosește mai degrabă bani cash la cumpărături decât cardurile!

Îți va oferi posibilitatea de a controla mult mai eficient modul în care vei face cumpărăturile, dar și de a te ține de lista de cumpărături. În plus, atunci când ești însoțit de unul dintre membrii mai mici ai familiei o să îi poți limita dorințele, pentru că nu dispui de mai mulți bani. Desigur, un alt aspect de care trebuie să ții cont atunci când îți faci cumpărăturile în acest mod este că eviți plata unor comisioane atunci când are loc plata cu cardul de credit, de exemplu.

Nu arunca ceea ce poate fi transformat în bani!

Românii au o mare problemă legată de modul în care înțeleg să se dispenseze de acele produse sau obiecte care nu le mai sunt de trebuință în gospodărie. Este foarte important să învățăm să folosim aceste obiecte în favoarea noastră, prin transformarea lor în bani, ceea ce va reprezenta un plus din punct de vedere financiar pentru familie. Acele produse care pot fi duse la centrele de colectare și reciclare materiale trebuie să ajungă acolo, chiar dacă poate, pentru mulți, aceasta este o modalitate care nu le stă în caracter (nu este nicio rușine, mai ales că în acest mod vom contribui și la protejarea naturii și a mediului înconjurător). În plus, obiectele care pot fi refolosite, fie sunt donate, fie sunt vândute online, la prețuri mici, mai ales că este posibilă recuperarea unei părți din cheltuieli.

Economisirea înseamnă și reutilizarea anumitor produse până când se consumă!

Învață să mergi la cumpărături cu propria sacoșă, mai ales acum când valoarea unei noi sacoșe nu scade sub 3-5 Ron. În acest fel vei reutiliza produsul, dar și vei face economii. La fel trebuie procedat și pungile de mâncare care pot fi vidate (pentru sandwichuri), recipientele din plastic destinate transportului mâncării la serviciu, ustensilelor din plastic sau silicon și a tuturor obiectelor care pot fi refolosite. Nu uita că vei face economie și atunci când vei consuma în întregime produsele cosmetice și abia mai apoi să îți achiziționezi unele noi.

Economisește în fiecare zi, atât tu, cât și ceilalți membri ai familiei!

Operațiunea de economisire nu te implică doar pe tine sau pe membrii adulți ai familiei, ci pe toți cei care face parte din această familie. De la cel mai mic și până la cel mai în vârstă membru al familiei, economisirea trebuie luată foarte în serios. Evitarea cumpărăturilor inutile, în cantități mari (ceea ce va duce la aruncarea unei părți din mâncare, mai ales atunci când sunt achiziționate produse aflată foarte aproape de perioada de expirare), folosirea în mod corect a resurselor din locuința și modul în care înțelegem să se limităm în ceea ce privește dorințele sunt doar câteva dintre modalitățile prin intermediul cărora putem gestiona mult mai avantajos cheltuielile familiei. Atât timp cât reușești ca în fiecare zi să faci economii, așa cum menționează credme.eu, înseamnă că familia ta a învățat cu succes lecția despre economisirea în mod corect!

Învață familia să-și însușească un comportament financiar corect și orientat către economisire!

Bucuria de a învăța împreună cum să faci economii o să vă ajute să depășiți orice fel de probleme financiare, pentru că o să funcționați ca o familie. Împreună o să dispuneți de resursele necesare (atât mentale, emoționale, cât și financiare) de a reuși să va atingeți obiectivele în tot ceea ce faceți. Învățând să aveți un comportament financiar corect o să vă fie mult mai simplu să faceți economii în mod constant și o să vă bucurați de echilibru financiar și de bunăstare de-a lungul întregii vieți!