Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a  avut  o ieșire nervoasă în timpul ședinței Comitetului Executiv Național al PSD ea cerându-le liderilor partidului să găsească o soluție pentru a salva partidul.

 Ecaterina  Andronescu a fost  printre membrii care au cerut cu vehemență unitatea partidului, după ce și primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunța înaintea ședinței că poziția ei și a primarilor și consilierilor de sector este una pentru înțelegere partinică, potrivit România TV.

Andronescu  a avertizat că singura soluție pare să fie părăsirea comitetului pentru a nu distruge partidul.

Andronescu l-a criticat  pe prim-ministrul Mihai Tudose pentru modul în care acesta s-a ocupat de Legile Justiției. În viziunea senatoarei PSD, premierul se face vinovat de starea actuală a proiectului pentru Legile Justiției, după ce a decis să nu se implice direct și a lăsat doar Parlamentul să se ocupe de acest proiect.

 Eu sper să fie bine pentru țară. Sper să punem un Guvern care să funcționeze – a spus Ecaterina Andronescu, după terminarea ședinței CEx.

 La rândul său  Marian Oprișan a declarat: Marile decizii politice se iau greu. Eu am fost minoritar în această seară. Am votat împotrivă. Nu cred că au fost reproșuri. Nu au fost chestiuni de substanță. Guvernul a mărit pensii, salarii. Lipsa de comunicare naște monștri.

Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău s-a abținut de la votul din CEx, pentru menținerea sau demiterea lui Mihai Tudose .

(Jurnal)