Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Ecaterina Andronescu  este noul ministru al Educației.  Ce a făcut pentru învăţământul românesc  cea poreclită ”Abramburica!”

Ecaterina Andronescu  este noul ministru al Educației.  Ce a făcut pentru învăţământul românesc  cea poreclită ”Abramburica!”

0
Ecaterina Andronescu  este noul ministru al Educației.  Ce a făcut pentru învăţământul românesc  cea poreclită ”Abramburica!”

Ecaterina Andronescu este pentru a patra oară ministru al Educaţiei. Din toţi anii de activitate, cea mai criticată măsură a ei a rămas desfiinţarea şcolilor profesionale şi de meserii.

În anii 2000, cea poreclită ”Abramburica”, afirma că măsurile ei  vor face ca  elevii  să aibă un rost în societate.  Viitorul avea să arate însă cu totul alt rezultat. Printre cele mai importante funcţii pe care le-a ocupat Ecaterina Andronescu în spaţiul politic şi educaţional au fost : Decan, Rector, Preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, senator PSD, preşedinte al Comisiei de Învăţământ din Senat, secretar de stat în Ministerul Educaţiei şi chiar şefa acestui portofoliu . Aşadar,  Katy , mereu a făcut parte din sistem.   Acesta este şi motivul pentru care mulţi o contestă  pentru că ar fi dovedit de nenumărate ori că nu este capabilă .   Unii dintre co

Desfiinţarea şcolilor de arte şi meserii

În iarna anului 2009, presa scria cum Guvernul şi, implicit Ecaterina Andronescu, a hotărât peste noapte desfiinţarea şcolilor de artă şi meserii fără nicio explicaţie plauzibilă. Culmea este că chiar aceasta le înfiinţase în anul 2002-2003, ca urmare a restructurării şcolilor profesionale. O decizie pe care a luat-o tot Ecaterina Andronescu.

 A modificat gradul de dificultate la BAC

Tot Ecaterina Andronescu a modificat gradul de dificultate al subiectelor de la Bacalaureatul din 2013. Concret, subiectele au fost diferenţiate, iar liceele tehnologice – cu cele mai slabe rezultate la BAC au primit subiecte mai uşoare decât ale celorlalte specializări la examenele de Română, Matematică, Fizică şi Chimie. Modificarea a dus la o rată de promovare la BAC record, după introducerea în 2011 a camerelor de supraveghere. Diferenţierea subiectelor de BAC pentru liceele tehnologice a fost anunţată abia când olimpicii au dat primul examen, scrie edupedu.ro.

A eliminat incompatibilitatea dintre statutul de rector şi cel de parlamentar

Tot Ecaterina Andronescu este cea care a eliminat incompatibilitatea dintre statutul de rector şi cel de parlamentar. Concret, printr-o ordonanţă de urgenţă promovată de d-na  Andronescu, în ultimele zile ale mandatului din 2012, au fost eliminate din Legea Educaţiei incompatibilităţile care priveau rectorii-parlamentari.   A mai fost ministru în Guvernul Ponta în perioada iulie 2012 – decembrie 2012, în Guvernul Boc în perioada decembrie 2008 – octombrie 2009 şi în Guvernul Năstase în perioada decembrie 2000 – 19 iunie 2003.

 (Jurnal)

 

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
14.6 ° C
14.6 °
14.6 °
54 %
1.6kmh
100 %
Dum
17 °
lun
20 °
mar
17 °
mie
18 °
joi
16 °