EDITORIAL. ”Ce-ar mai fi de scris!”  Anotimpul execuțiilor în PSD, continuă!

0
284
Liviu Dragnea (in imagine) si Serghei Sanichev, presedintele socialistilor europeni (PES), au sustinut, vineri 30 Martie 2017, declaratii de presa, la sediul Partidului Social Democrat (PSD) din Bucuresti, la finalul intalnirii pe care cei doi au avut-o

Turnul de fildeș al liderului PSD, Liviu Dragnea  se clatină din toate încheieturile. Și asta pentru că încercările acestuia de a le neutraliza acțiunile puciștilor  nereușind decât să întărâte și mai tare  spiritele în  interiorul celui mai mare partid  din România.

Execuția lui Adrian Țuțuianu și a secretarului general al PSD, Marian Neacșu, nu a făcut decât să  le aducă victimelor mai mulți susținători, transformându-i, pentru o mare parte a purtătorilor de carnete de partid,  în adevărați martiri.

Ca rezultat  deputații PSD de Dâmbovița, Carmen Holban și Oana Vlăducă, au declarat că organizația PSD Dâmbovița va merge alături de Țuțuianu, urmându-l în orice demers al său, manifestându-și totodată dezaprobarea pentru faptul că opiniile pe care unii dintre membrii partidului vor să le exprime într-un cadru intern de partid pot genera decizii atât de radicale și de iraționale.

Social democrații mai spuneau că nu poți confisca un partid, că nu poți executa lideri pe bandă rulantă, apelând la frustrări în loc de argument, evident cu aluzie direct la  decizia lui Liviu Dragnea. .

Se pare însă că pe Liviu l-a durut la bască de părerile colegilor săi din teritoriu., de faptul că imaginea unui partid – despre care s-au spus mereu multe lucruri, dar niciodată că nu ar ști să guverneze – este astăzi maculată de o serie de decizii profund eronate ale liderului, însuși .

Iată de ce Liviu Dragnea, după cum arată și sondajele, a devenit victima pierderii evidente de încredere la nivelul românilor. La scurt timp după toate acestea, zilele trecute alți trei parlamentari PSD (senatorul Emanuel Gabriel Botnariu si deputații Corina Alexandra Bogaciu și Constantin Cătălin Zamfira) au anunțat că demisionează din partid, în semn de protest față de „modul autocrat în care este condus în ultima vreme…”

Ce confirmare mai elocventă a faptului că distrugerea acestei formațiuni nu este făcută de către adversarii politici, ea realizându-se puternic, din interiorul PSD.

Dragnea  vrea să meargă până la capăt,  indiferent de ceea ce spun ceilalți. Proiectul său diabolic de a împărți Capitala în șase mici orășele, numai pentru a o decapita pe Gabriela Firea, desființând postul de primar general, demonstrează că nebunia sa a atins paroxismul.

Miserupismul liderului social democrat față de recomandările Parlamentului  de la Bruxelles privind necorelările cu legile europene, demonstrează clar că lui Liviu Dragnea nu-i pasă deloc de cetățeni, de soarta României. Ba cu siguranță,  spun  unii, ar fi  foarte fericit să  o vadă dată afară din UE, cu un rușinos șut în dos. Atunci ar putea aplica și promulga Legi după cum îi este voia…și nevoia!

Degetele mijlocii ale lui Florin Iordache, îndreptate golănește către noi toți și în același timp spre o Europă întreagă, cu consimțământul tacit al lui Liviu Dragnea, aflat doar la  o depărtare de un scaun în spatele acestuia, ne demonstrează cât de mult le pasă acoliților liderului PSD de imaginea Parlamentului României în lume.

Aprobarea legilor justiției,  cu o săptămână în urmă, în forma lor, dâmbovițeană, în ciuda contesațiilor vehemente venite de la Bruxelles, confirmă scopul  prioritar al cabinetului Dăncilă:  salvarea, cu orice preț, a lui Liviu Dragnea de la pușcărie. Dar până atunci să așteptăm execuțiile ce vor avea loc în direct din CEx-ul Partidului Social Democrat.

În același fel în care Jean Paul Marat, în timpul Revoluției franceze considera că poporul trebuie condus de cineva, iar pentru asta are mare nevoie de un dictator care să-l îndrume, așa și Liviu Dragnea lasă să se înțeleagă  că  în partidul al cărui lider e, cuvântul de ordine trebuie să fie teroarea. Vom vedea însă cât timp va mai funcționa în PSD, legea ghilotinei și câți dintre membrii social democrați vor fi mai dispuși să devină martiri .

(Jurnal)