În cadrul ședintei ordinare de marți, 23 ianuarie, a fost anunțată oficial pensionarea secretarului municipiului Giurgiu, Petre Roșu.
După aproximativ trei decenii (28 ani) petrecuți în funcția de secretar al municipiului Giurgiu, despre Petre Roșu s-a vorbit astăzi de profesionalism și integritate, bunăvoință și modestie, fiind un exemplu pentru cel care îi va prelua funcția și căruia dl. Roșu i-a oferit sfatul de a nu face compromisuri și de a respecta legea întru în totalitate.
La finalul ședinței, secretarul municipiului a primit din partea primarului Nicolae Barbu o diplomă de onoare și din partea consilierilor o plachetă pentru întreaga activitate desfășurată în Primăria Giurgiu, 36 in total din care 28 de secretar.
”Vreau să vă felicit pentru întreaga activitate și totodată să vă mulțumesc pentru faptul că mi-ați fost alături în acești 5 ani și jumătate. Mi-aș fi dorit ca si după pensionare să puteți ocupa acest post însă, din păcate, legea administrației publice a fost schimbată,” a declarat primarul Nicolae Barbu.

La scurt timp de la finalizarea ședinței, primarul Nicolae Barbu scria, pe pagina sa de socializare: 

„Un om deosebit și un profesionist desăvâșit care, spune domnia sa „și-a făcut datoria”. Noi, cei care am lucrat cu dânsul, putem spune că a făcut mai mult de atât, reprezentând un reper de integritate și moralitate, respectând legea, lucru deloc usor mai ales în perioade delicate ale societăți”

În cadrul aceleași ședințe, consilierul local a făcut o propunere de proiect de hotărâre pentru ședința din luna februarie, aceea ca Petre Roșu să fie declarat cetățean de onoare al municipiului în semn de respect și mulțumire pentru tot ceea ce a făcut în toată activitatea din cadrul administrației locale. Petre Roșu împlineste pe 30 ianuarie, 65 de ani.