Luni ,19 noiembrie, Gabriela Firea și-a dat demisia din două funcții,  în timp ce a treia i-a fost desființată, prin dizolvarea filialei Ilfov a PSD!

De ce nu a fost exclusă din PSD , explică pentru DCNews, sociologul Alfred Bulai.

El crede că PSD-ul, respective Liviu Dragnea,  încearcă să o izoleze pe Firea și totodată să o sancționeze.  Bulai crede că   a o exclude din partid înseamnă a o face mamă-eroină, pentru că va câștiga fără probleme următorul scrutin, pentru că în acest moment PSD-ul are puține șanse să mai câștige electoral Bucureștiul. Sociologul consideră că dacp ar proceda la acest gest, PSD  i-ar oferi primarului Capitalei libertatea  de a face ce vrea.

În felul acesta o țin captivă, pentru că dacă-și demisia își va pierde mandatul de primar. Prin urmare o ține fără funcție, fără nimic. Ea își va face treaba în continuare iar ei vor avea sentimentul că au luat o măsură – mai crede Bulai care mai spune că strategia proaspăt  pedepsitei nu se va schimba.

Dimpotrivă, probabil că va trage mai mult pentru București pentru ca să acopere deficitul de imagine”, a mai declarat Alfred Bulai.

(Jurnal)