Etapa  secundă a Cupei Romaniei, ediția 2017/2018, faza județeană s-a disputat pe parcursul a doua zile, începând de marți, când echipa Zmeii Ogrezeni a întâlnit. pe teren propriu, pe ocupanta locului trei în ierarhia ligii a patra – seria Nord, Avântul Florești , de care a fost învinsă cu scorul de 1-3. Astfel, Avântul Florești avansează în turul 3 al Cupei Romaniei.I
Surpriza  etapei se numește, însă,  Maxima Hobaia, echipă de Liga 5 care a reușit să elimine pe FC Bolintin Malu Spart , cu scorul de 7-5 după loviturile de departajare.  Miercuri ,Argeșul Mihăilești a facut instrucție cu Real Colibași: scor 11-4.
Un meci interesant s-a jucat la Vînători, acolo unde echipa locală Unirea a întâlnit campioana en-tittre Dunărea Giurgiu. După 90 minute de joc scorul a fost egal 2-2, echipa gazdă egalând dintr-un penalti, considerat de cei de la Dunărea ca fiind  nejustificat.
La loviturile de departajare, giurgiuvenii au fost mai buni, câştigând în final cu scorul de 6-5 calificându-se în turul trei al Cupei României, faza pe județ. În acest meci profesorul  Dorian Gârlea a înscris pe raportul de arbitraj doar patru titulari și 11 juniori. După meci. președintele celor din Giurgiu, ADONIS PUIU a declarat:
„Din păcate am fost taxați cu un penalti văzut numai de arbitru. În acest meci am folosit mai mulți juniori, demonstrând că la club se muncește cu viitoarele speranțe din fotbalul giurgiuvean și nu numai”
Lotul DUNĂREA: Debrețn, Vârban, Toader, Dapcea, Epure, Pârlogea, Chiran, Dima, Clichevici, Asan, Jelescu (Negoiță a fost introdus în echipă în timpul meciului). 
Marcatorii echipei  giurgiuvene au fost Jelescu, de două ori,  Asan, Dima, Toader, Vîrban. 

 

REZULTATE

CS ZMEII OGREZENI – ACS AVÂNTUL FLOREȘTI  1-3
 
CS ARGEȘUL MIHĂILEȘTI – AS REAL COLIBAȘI  11-4
 
ACS PRO GIURGIU – AS UNIREA FRĂTEȘTI  8-0
 
ACS MAXIMA HOBAIA – FC BOLINTIN MALU SPART 3-3 (7-5)
 
AS UNIREA VÎNĂTORI – CSM DUNĂREA GIURGIU 2-2 (5-6)
 
AS ENERGIA REMUȘ – stă