Parlamentarii doresc să introducă o nouă sărbătoare națională în luna decembrie. Proiectul de lege referitor la acest subiect ar putea fi votat, luni, de către Senat, el fiind deja aprobat de comisia de specialitate.

Propunerea legislativă pentru instituirea Zilei Minorităţilor Naţionale din România ar putea primi astăzi votul senatorilor și prevede declararea zilei de 18 decembrie ca zi de sărbătoare națională. Pentru a se putea aplica, proiectul de act normativ are nevoie de votul Parlamentului, de promulgare și de publicare în Monitorul Oficial, anunță avocatnet.ro.

Conform propunerii legislative, în ziua de 18 decembrie se va sărbători Ziua Minorităţilor Naţionale din România și se vor organiza manifestări culturale dedicate acestei sărbători. Inițiatorii proiectului de act normativ susțin că aceasta se sărbătorește deja în țara noastră.

Proiectul de lege prevede ca ziua de 18 decembrie să devină zi de sărbătoare națională, nu și zi liberă.

În luna decembrie, sunt trei zile aflate pe lista sărbătorilor legale și nelucrătoare. Acestea sunt: 1 decembrie (Ziua Națională a României), 25 și 26 decembrie (prima și a doua zi de Crăciun).

(Jurnal)