„Extinderea rețelei de alimentare cu gaze a fost cea mai importantă preocupare pentru noi”, spunea primarul comunei Florești- Stoenești, Dumitru Constantin. 

Timpul a fost de partea cetățenilor așa că lucrările la rețeaua de gaze au început deja, strada Trandafirilor din Florești fiind prima la care angajații de la Premier Energy au început săpăturile. Se lucrează într-un ritm alert, primarul estimând că toți cei 6 km de rețea de gaze vor fi finalizați în luna iulie- august.

Tot în această perioadă se va deschide și oferta de asfaltare pentru ultimii 3 km rămași neasfaltați în satele comunei Florești- Stoenești. Astfel, întreaga comuna va beneficia de asfalt, prin luna mai- iunie, conform spuselor edilului, urmând de ce nu, ca în viitor să se treacă și la reparațiile de care străzile deja asfaltate au nevoie.

În următoarele 2 săptămâni se va finaliza extinderea parcărilor din fața stadionului din Florești, a celei din fața Căminului Cultural Florești care împreună cu cea a complexului comercial au un potențial de 40 de vehicule parcate concomitent.

Primăria comunei Florești- Stoenești a găsit o soluție la munții de gunoaie pe care unii cetățeni certați cu legea le aruncă la marginea comunei.

Astfel, s-au montat mai multe camere de supraveghere în speranța că se va stopa aruncarea gunoiului în câmp.

Dumitru Constantin spunea despre acest lucru: „s-a înjumătățit cantitatea de gunoi aruncată la întâmplare. Din păcate, nu există un parteneriat între primăria noastră și cetățenii comunei, iar acest lucru se vede, din păcate,  și în privința colectării taxelor și impozitelor locale”.

(Ana Magheru)