Duminică, 10 decembrie, noi proteste în Piața Victoriei din Capitală .

1
245

Astăzi, 10 decembrie,  începând cu ora 18.00, în Capitală are loc un nou protest față de modicările legilor justiției, eveniment ce  va fi organizat în fața sediului Guvernului.

Iată ce scriu protestatarii pe pagina de facebook despre  acțiunea de astăzi după amiază:

Chemare la proteste de amploare. A început dictatura hoției.
Chemăm lumea din Romania, diaspora să vină la București, din toată țara!
                                                                                                           Dacă proiectul de modificare a statutului magistraților devine lege, independența procurorilor va fi eliminată, judecătorilor și procurorilor li se vor îngrădi dreptul la critică și cel la liberă exprimare, magistrații vor putea fi anchetați de comisii parlamentare, iar magistrații trimiși în judecată vor putea continua să judece și să împartă dreptate.

Nu vom sta și accepta repetarea istoriei. Dictatura nu se instalează într-o zi sau peste noapte, nu există anunț oficial de instalare a dictaturii. Fiecare zi în care tăcem și închidem ochii la restrângerea drepturilor noastre, a libertăților individuale, a democrației, a independenței justiției și domniei legii ne îndepărtează de lumea democratică în care am intrat cu atâtea sacrificii.

Totodată se solicită celor  ce nu au posibilitatea de a veni în București ”să iasă în fiecare oraș în care trăiesc și își cresc copiii”.

(Jurnal)

1 COMENTARIU