Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat sâmbătă, că vrea puteri sporite pentru poliţişti şi că va încerca să stopeze incidente de genul celor  din ultimele zile manifestate în stradă,  angajând mai mulţi agenţi…

„E vorba de atacuri violente la adresa poliţiştilor aflaţi în misiune. Acum e momentul să schimbăm legislaţia şi să încadrăm mai mulţi poliţişti”, a spus ministrul de Interne Carmen Dan.

Forma iniţială a proiectului a fost pusă în dezbatere publică la începutul lunii noiembrie 2017, pentru o perioadă de 20 de zile, prelungită ulterior cu încă 20 de zile. Una dintre măsurile propuse se referă la mărirea amenzii pentru persoana care refuză să se legitimeze la solicitarea organelor de ordine publică de la maximum 500 de lei la maximum 1.500 de lei.

De asemenea, persoana dusă la secţia de poliţie pentru verificare poate pleca după 24 de ore chiar dacă nu i-a fost stabilită identitatea, această măsură având până acum doar caracter administrativ.

Ce a uitat prea repede d-na ministru este faptul că dacă tot  avea nevoie  de agenți și de personal în cadrul sistemului,  nu a  schimbat  legislația atunci nd existau premisele de realizare a acestui lucru , pentru ca   polițiștii să nu mai iasă la pensie  la 45 de ani, cu o pensie uriașă, așa cum s-a întâmplat până  acum…, ba să se mai angajeze după aceea  tot  la stat , pe funcții comode și bine plătite?! 

(Jurnal)

 

 

1 COMENTARIU