DSVSA Giurgiu: Val de controale în perioda premergătoare Sărbătorilor Pascale

0
457

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu anunță într-un comunicat de presă că la nivelul județului Giurgiu se manifestă 2 focare de gripă aviară și 4 focare de pestă porcină africană. Totodată, în perioda imediat următoare instituția sanitar veterinară va intensifica în colaborare cu I.P.J. Giurgiu, controalele în trafic, dar și în abatoare, unități de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală, carmangerii, măcelării, piețe agro-alimentare, pizzerii, cantine, unități de catering, restaurante, pensiuni, cofetării, patiserii, cafenele, supermarketuri, magazine și depozite alimentare.

„Pentru prevenirea apariției de noi focare ale celor două boli, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, când se estimează a fi o masivă circulație de animale destinate comercializării, în special fără documente sanitar veterinare, reprezentanții DSVSA Giurgiu, împreună cu cei din cadrul I.P.J.Giurgiu, vor organiza controale în trafic.

În plus, echipele mixte de control vor monitoriza transportul mieilor vii, mai precis legalitatea acestora din punct de vedere sanitar veterinar.

Direcția Sanitară și pentru Siguranța Alimentelor GIURGIU desfășoară controale tematice cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Sunt verificate toate tipurile de unități: abatoare, unități de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală, carmangerii, măcelării, piețe agro-alimentare, pizzerii, cantine, unități de catering, restaurante, pensiuni, cofetării, patiserii, cafenele, supermarketuri, magazine și depozite alimentare.

Se dorește astfel ca unitățile de alimentație publică și operatorii din industria alimentară să respecte condițiile sanitar veterinare, condițiile de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate produsele alimentare, iar în această perioadă să nu existe toxiinfecții alimentare.

O atenție deosebită va fi acordată cărnii de miel, ouălor și produselor din ouă, laptelui și produselor din lapte, respectiv altor produse tradiționale care se consumă în perioada sărbătorilor Pascale”, se arată într-un comunicat primit la redacție din partea DSVSA Giurgiu.

(Jurnal)