Dr. Cristina Elena Dinu, deputat PSD: „Lipsa de soluții a guvernului a dus la explozia numărului îmbolnăvirilor cu COVID-19!”

0
204

Din nefericire, prezicerile profesorului Alexandru Rafila, cu privire la creşterea numărului de cazuri de COVID-19 după începerea anului școlar, sunt acum confirmate clar de realitate. Reprezentantul României la OMS a avertizat guvernul, încă din luna august, că problematica se va schimba dacă nu intrăm într-o zonă de descreştere.

„Este evident că în acest moment creșterea numărului de îmbolnăviri pune o presiune mare și constantă pe sistemul de sănătate, iar guvernarea a început să fie depășită de situație. Din nefericire pentru români, atâta timp cât la guvernare va fi acest guvern de incompetenți, situația epidemiologică din România va continua să crească.

Consider că pentru a combate epidemia, trebuie identificate soluții de către instituțiile statului, dar acest Executiv este clar incapabil.

În privința școlilor, soluția găsită de Orban și ai lui a fost aceea de a arunca toată responsabilitatea asupra autorităților locale și a școlilor. Trebuia însă ca la nivel național să existe o metodologie elaborată de Ministerul Educației și cel al Sănătății pentru redeschiderea școlilor, deoarece nu poţi să pui primarii în situaţia de a face reguli fiecare după posibilitățile sale.

În al doilea rând, Guvernul trebuie să asigure bani pentru autoritățile locale pentru a redeschide școlile, dar nu din fonduri europene, deoarece reprezentanții autorităților locale se vor trezi că îi vor primi după doi-trei ani, timp în care riscul incapacității bugetare va fi iminent.

Dar ce pretenții putem avea de la acest guvern laș, care nu își asumă responsabilitatea pentru absolut nimic!”, scria, pe pagina sa de socializare, deputatul giurgiuvean Cristina Elena Dinu.

În același context, parlamentarul social-democrat mai scria, cu puțin timp în urmă:

Închiderea HORECA, pe motiv că ar reprezenta un vector de transmitere a virusului, este elocventă pentru modul haotic în care guvernul Orban doar impune restricții, nefiind în stare de nimic altceva: nu comunică onest și convingător pentru a-și face un partener din populația țării, nu e capabil să aplice eficient măsuri elementare anti-COVID sau pentru a stopa criza economică.

100.000 de angajaţi din Horeca vor fi concediaţi până la finele anului iar pierderile vor fi de 3 miliarde de euro.

Aceasta este #estimarea reprezentanților HORECA după ce guvernul Orban a decis închiderea restaurantelor, practic fără temei deoarece nu s-au semnalat focare de infecție în HORECA și nu există date ori fapte care să ateste că restaurantele ar reprezenta factor de contaminare.

În fapt reînchiderea restaurantelor este semnificativă pentru incapacitatea actualului guvern de a lua măsuri care să reprezinte cu adevărat soluții adecvate.”

(Jurnal)