Peste două mii de pachete cu ajutoare de la UE au ajuns la beneficiarii giurgiuveni

0
247

Așa cum ne preciza, cu ceva timp în urmă, Viorica Bănescu, directorul Direcției de Asistență Socială Giurgiu, instituția pe care o conduce a distribuit, către persoanele defavorizate, pachete cu ajutoare venite de la Uniunea Europeană (alimente și produse sanitare), prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD). 

S-a încheiat etapa distribuirii pachetelor pentru cei peste 2.400 de beneficiari ai acestora. Este vorba, aici, în primul rând, despre persoanele înscrise pentru venitul minim garantat (ajutoare sociale), precum și beneficiarii alocației de susținere a familiei (alocația suplimentară). Întrucât au mai rămas pachete de alimente nedistribuite, după 45 de zile au putut beneficia de acestea și persoanele încadrate în gradele I și II de handicap, condiția fiind să nu aibă alte venituri”, a mai declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, directorul Viorica Bănescu. 

Totodată, directorul DAS Giurgiu a mai precizat faptul că, la acest moment, încă mai sunt de distribuit pachetele cu produse sanitare.

Un pachet cu produse alimentare a conținut, anul acesta, următoarele:  4 litri de ulei, 2 kilograme de zahăr, 5 kilograme de făină albă de grâu, 4 kilograme de mălai, 4 kilograme de orez, 800 grame de paste făinoase, 2.700 grame de carne de porc la conservă, 1.500 grame de carne de vită la conservă, 1.000 grame de pate de ficat la conservă, 1.440 mililitri de compot de fructe la borcan, 360 grame de gem dietetic și 360 grame de gem.

(Jurnal)