Marți, în ziua cea mare a alegerilor pentru funcția de președinte al Statelor Unite, pe mediile de socializare apărea o glumă referitoare la competiția dintre Donal Trump și contracandidata acestuia, Kamala Harris, care suna așa: „America este astăzi în travaliu… în 24 de ore vom afla dacă e băiat sau…fată!”
Prin victoria sa în alegeri, Donald Trump a devenit cel de-al 47-lea președinte al Statelor Unite, după ce a câștigat alegerile prezidențiale din SUA pentru a doua oară.
La momentul anunțului oficial al victoriei lui Donald Trump, acesta avea 276 de electori (51% din voturi), în timp ce Kamala Harris avea doar 223 de electori (47,4% din voturi).
Donald Trump, candidatul republican, în vârstă de 78 de ani, devine pentru a doua oară președinte al SUA, după ce, între 2017 și 2021, a fost cel de-al 45-lea președinte al Americii. Donald Trump a câștigat în majoritatea statelor-cheie din SUA.
Republicanii au preluat în acest fel din nou și controlul Senatului american, care fusese în mâinile democraților, obținând o majoritate de cel puțin 51 de locuri din 100. Partidul Republican se apropie, însă, de o victorie categorică și în Camera Reprezentanților…
Ce va face noul președinte
Se va mișca repede, își va pune amprenta asupra imigrației, în primul rând, este un lucru foarte vizibil și a promis acest lucru – spune John Florescu un producător de film și televiziune american, de origine română, fiul istoricului Radu Florescu, descendent al unei vechi familii boierești din Muntenia.
Are un război, practic, pe care îl duce în acest domeniu. Am văzută iată, în acel show, în acea emisiune disponibilă pe VOYO, John Bolton, de asemenea, a spus că Trump nu știe, Putin are acum capacitatea de a se juca oarecum cu Trump. Dar se va putea Putin juca cu Trump? El crede că Putin știe cum să-l flateze, cum să-l măgulească – mai precizează istoricul român.
Ce se va întâmpla cu România
„… Avem o situație dificilă, a unui război care nu merge în favoarea lui Zelenski. Vine iarna. Vârsta medie a soldaților este 47 de ani. Avem rețeaua electrică în Ucraina, care a fost degradată până la 30 de procente. Avem nord-coreeni care se apropie de graniță, economia Rusiei, care, potrivit lui Wesley Clark, 60% este în zona de economie militară” – mai spune Radu Florescu.
Ce poate înțelege un locuitor din Europa de Est despre miza enormă și rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA? Cum îi va influența viața, în mod direct acest rezultat al alegerilor?
Cert este că a învins viziunea lui Donald Trump care a promis în campania electorală schimbări majore cu implicații pentru întreaga lume: economie, NATO, emigrație, Ucraina.
Pentru simplii oameni din partea noastră a lumii există o îngrijorare majoră: este Europa în siguranță după aceste alegeri?
Sursa: Pro Tv