Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au descoperit în zona de competență două persoane care pescuiau  folosind unelte de pescuit interzise sau fără licență de pescuit comercial.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au desfăşurat mai multe acțiuni specifice pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, pe raza judeţelor Dolj și Călăraşi.

Astfel, au fost depistaţi doi cetăţeni români, cu vârste de 33, respectiv 61 de ani, care pescuiau cu unelte de pescuit interzise de lege sau fără licență de pescuit comercial. Asupra persoanelor, polițiștii de frontieră au descoperit mai multe kilograme de pește, plase de pescuit din fir textil, o plasă monofilament și o plasă din naylon.

Peştele a fost ridicat în vederea confiscării şi predat unei societăţi comerciale de profil, în conformitate cu prevederile legale, iar în toate cazurile, polițiștii de frontieră au întocmit dosare penale și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuit comercial fără licență sau autorizație de pescuit, pescuitul prin orice metode al reproducătorilor în perioada de prohibiție și distrugerea icrelor embrionate de pește în zonele de reproducere naturală, precum și pentru producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea la pescuit de către persoane neautorizate a năvoadelor, voloacelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, fapte prevăzute și pedepsite de  OUG 23/2008.