În dimineaţa zilei de 19 iulie, probabil pe la orele la care deschide de obicei, un bărbat de 43 de ani din comuna Floreşti Stoeneşti s-a trezit că magazinul său din satul Floreşti a fost prădat de persoane necunoscute. Paguba s-a ridicat la 4.600 de lei, furaţi dintr-un sertar, şi…trei pachete de ţigări.

Alertaţi, poliţiştii din comună au reuşit să afle, în scurt timp, cine sunt spărgătorii. Norocul l-au constituit camerele de supraveghere care au surprins momentul jafului: doi puşti, de 12, respectiv 11 ani, au intrat în magazin pe o fereastră rămasă deschisă, şi au furat banii şi ţigările.

După identificare, după ce i-au luat la întrebări, poliţiştii nu au reuşit să mai recupereze de la cei doi decât o treime din banii furaţi (1.590 de lei). Cât despre restul sumei, şi despre pachetele de ţigări, patronul magazinului va trebui să le treacă la „pierderi”.

După cum tot la „pierderi” probabil că vor fi trecuţi şi anii pe care i-ar putea primi după gratii cei doi puştani, pentru că acum poliţiştii din Floreşti Stoeneşti efectuează cercetări pentru furt calificat.

(Jurnal)