De câteva zile mass media arată cât de grav a escaladat în ultima vreme,  agresivitatea unor conducători auto, care nu se rețin uneori din a lovi trecători, participanți la trafic și chiar polițiști aflați în exercițiul funcțiunii, așa cum s-a întâmplat chiar în cursul zilei de duminică, la Giurgiu.

Așadar, în data de 8 august, polițiști locali, aflați în timpul serviciului: B. E. (Compartimentului Siguranță Rutieră), împreună cu E.V. și V.F (Biroului Ordine Publică, Serviciul intervenție), executau activități de fluidizarea și restricționarea  traficului rutier și pietonal, în zona Str.1 Decembrie 1918,  zonă în care Primăria Municipiului Giurgiu efectua lucrări de reabilitare a trotuarelor.

În jurul orei 9:40, în timp ce traficul rutier era oprit pentru a da posibilitatea unui  excavator să încarce molozul rezultat din aceste lucrări, într-un autocamion, din coloana de autovehicule formată pe Str. 1 Decembrie 1918, pe sensul de mers dinspre Comuna Oinacu, către Șoseaua Prieteniei, a ieșit o autoutilitară de culoare argintie, marca Opel, cu număr de înmatriculare de Ilfov, depășind coloana staționată, cu scopul de a continua călătoria.

Deși polițiștii locali au făcut semnele regulamentare de oprire, ulterior aducându-i la cunoștință șoferului prevederile legale,  acesta însă a răspuns pritr-o atitudine agresivă, aducând injurii și expresii jignitoare agenților de poliție locală.

Ba mai mult, șoferul a forțat barajul, lovindu-l pe B.E., polițist local, în mâna pe care acesta o ținea întinsă, cu oglinda retrovizoare a  autoutilitarei. În acel moment colegii de la O.P. au intervenit, pentru a-i acorda sprijinul necesar colegului de la rutier. Șoferul autoutilitarei a  continuat să fie agresiv, amenințând că îi va da afară pe polițiștii locali…(?!)

Individul nu a dorit să se legitimeze, încercând să părăsească zona, acroșând cu bara din față a autoutilitarei piciorul polițistului local E. V.  Ulterior, după 5-6 metri de mers, individul a oprit, continuând cu injurii și expresii jignitoare la adresa polițiștilor locali și a instituției din care aceștia fac parte.

În scurt timp, la fața locului s-a prezentat un echipaj al Poliției Municipale, care a preluat cazul, împreună cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu. Menționăm că, în primă fază, șoferul nu a vrut să se legitimeze nici față de la polițiștii Poliției Municipale, având același comportament antisocial.

Ulterior, polițișii locali B.E. și E.V., datorită durerilor, s-au prezentat la UPU Giurgiu pentru investigații medicale, iar în urma acestora a reieșit că B.E. are o fisură la braț, în timp ce E.V. are genunchiul dislocat, urmând ca aceste verificări medicale să fie aprofundate, pentru un diagnostic riguros, necesar în astfel de investigații. În momentul de față cei doi polițiști locali se află în concediu medical.

Menționăm că martori la aceste evenimente au fost salariații firmei care efectuau lucrările de reabilitare, precum și toți trecătorii ce se aflau în acel moment în zonă.

(Direcția Poliției Locale Giurgiu)