Doi cetățeni afgani și un algerian, depistați ascunși printre role textile și ambalaje din plastic

0
200

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat doi cetățeni afgani, în vârstă 16 și 22 de ani, dar și un cetățean algerian, în vârstă de 18 ani, care au încercat să intre ilegal în țara noastră, ascunzându-se în două mijloace de transport.

Aceștia intenționau să ajungă ilegal în Germania, dar au fost preluați de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

În cursul zilei de ieri, la diferite intervale de timp, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare in ţară, un cetățean turc, în vârstă de 36 de ani și un cetățean român, în vârstă de 33 de ani, conducând fiecare câte un ansamblu rutier.

Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, role textile și ambalaje din plastic încărcate din Turcia pentru Polonia şi România.

În urma controalelor fizice efectuate asupra mijloacelor de transport, polițiștii au constatat faptul că prelatele semiremorcilor sunt tăiate.

În acest context, colegii noștri au procedat la efectuarea unor controale amănunțite asupra celor două autocamioane.

Astfel, printre mărfurile transportate, într-un autocamion au fost depistați ascunși, doi cetățeni afgani, iar în cel de-al doilea mijloc de transport a fost depistat ascuns un cetățean algerian.

Cei trei cetățeni străini au declarat polițiștilor de frontieră faptul că intenționau să ajungă în Germania și au călătorit ascunși, fără ca șoferii să aibă cunoștință despre aceste aspecte.

Conform protocolului româno-bulgar, cei trei cetăţeni străini au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, comunică purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)