Penitenciarul Giurgiu aduce la cunoștința opiniei publice, un incident petrecut în data de 09.03.2022, în interiorul uneia dintre camerele de deținere.

La data menționată, în jurul orelor 15:30, între două persoane private de libertate clasificate în regim de maximă siguranță, a izbucnit un conflict spontan care a condus la decesul uneia dintre acestea.

Personalul medical al unității și personalul operativ au intervenit conform procedurilor în vigoare, însă în pofida manevrelor de resuscitare la care au participat și un echipaj de ambulanță, solicitat prin Serviciul Unic de Urgență 112, la ora 16:10 a fost constatat decesul.

Pe surse am aflat că în celulă se aflau patru inși, două persoane mai în vârsta și cei doi care au avut un conflict iscat de la faptul că unul dintre ei nu a dorit să îi ofere celuilalt niște alimente, de precizat că cel decedat era cunoscut cu probleme de sănătate. Încăierarea celor doi a degenerat în acte de violență, victima a fost lovită cu pumnul, în final căzând și lovindu-se cu capul de ciment. Ancheta va stabili dacă decesul s-a produs ca urmare a loviturilor sau ca urmare a căzăturii și a impactului cu cimentul.

În conformitate cu prevederile legale, evenimentul a fost notificat Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu. Verificările la fața locului au început imediat după incident, fiind realizate de către organele judiciare, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

De asemenea, s-a procedat la informarea familiei deținuților, a judecătorului de supraveghere a privării de libertate și a Poliției Municipiului Giurgiu.

Pentru informaţii suplimentare desemnăm ca persoană de contact pe domnul subcomisar de poliție penitenciară Cătălin Ionuț ZINICĂ, telefon 0246.215.091/160, fax 0246.213.700, e-mail pdc.pgiurgiu@anp.gov.ro