Doi bărbați reținuți pentru trafic de droguri de risc ( cannabis)

0
367

La data de 26 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu, împreună cu procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Giurgiu, au organizat o acțiune, pe linia combaterii traficului de droguri, în comuna Iepurești, județul Giurgiu.

În urma activităților desfășurate, au fost surprinși în flagrant delict doi bărbați, în timp ce ar fi îngrijit plante de cannabis, pe o cultură dintr-o zonă extravilană a localității, ce ar fi fost înființată și întreținută de către aceștia.

Din cercetări a reieșit faptul că doi bărbați, de 33 și 37 de ani, din județul Ilfov și municipiul București ar fi înființat și dezvoltat o cultură outdoor de cannabis, în extravilanul localității Iepurești, județul Giurgiu.

În urma acțiunii, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, 97 de plante de cannabis, cu înălțimi cuprinse între 1.80 și 2.00 metri, precum și mai multe recipiente utilizate la fertilizarea și irigarea culturii.

La data de 27 septembrie a.c., în urma administrării probatoriului în cauză, cei doi bărbați au fost reținuți, pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, iar, în cursul zilei de astăzi, vor fi prezentați Tribunalului Giurgiu, cu propuneri procedurale.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, precizează Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu.

(Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu)