Într-un judeţ în care copiii nu ştiu încotro să o ia pe drumul vieţii, dar şi într-o societate în care tinerii se regăsesc din ce în ce mai greu, cu o creştere a cazurilor de bullyng (n.red.- formă de abuz aparte care se manifestă printr-un comportament agresiv, intenţionat, repetat asupra aceluiaşi copil, din partea altcuiva, iar în relaţiile interpersonale se caracterizează prin dezechilibru de forţe), .în rândul copiilor cu vârste din ce în ce mai fragede, un cabinet de consiliere la îndemâna elevilor este adevărată mană cerească.  Doar că, la nivelul judeţului nostru, acest mod de consiliere  este extrem de limitat.

Doar opt este numărul cabinetelor de consiliere  existente în unităţile şcolare din Municipiul Giurgiu:  Liceul „Tudor Vianu” (care deserveşte 1000 de elevi), Liceul „Nicolae Cartojan” (care deserveşte concomitent şi Şcoala nr. 7, în  total 1300 de elevi), Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Bolintin Vale (pentru cei  1900 de elevi), Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu” (pentru cei aproximativ 700 de elevi). Alte asemenea cabinete mai sunt la Şcoala Ghimpaţi (ce are în grijă şi Liceul „Tiu Dumitrescu”, Şcoala Clejani, Şcoala Bulbucata, Şcoala Vlaşin, Şcoala Iepureşti – pentru cei aproximativ 2000 de elevi),  Liceul Tehnologic „Ion Barbu” (cu circa 900 de elevi), Şcoala Joiţa (ce deserveşte  şi şcolile Cosoba şi Săbăreni – 1600 de elevi) şi în sfârşit  Şcoala „Acad. Marin Voiculescu” (pentru aproximativ 1200 de elevi).

„În afara celor opt cabinete de consiliere, la Giurgiu mai funcţionează, în subordinea CJRAE, alţi patru consilieri psihologi, care sunt la dispoziţia celorlalţi elevi din judeţ. Desigur, ne sunt necesari mult mai mulţi consilieri psihologi, dar încadrarea strictă, într-un număr minim de norme la nivelul judeţului, nu ne permite înfiinţarea altor cabinete”, preciza, pentru „Jurnal Giurgiuvean”, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Giurgiu, Georgeta Stănescu.

Conform legii, facem precizarea că normarea unui consilier se face la 800 de elevi.

(Anna Lincă)