În ultima şedinţă de consiliu local au fost aprobate o serie de documentaţii tehnice pentru modernizarea unor instituţii de învăţământ din municipiu. Despre acestea a vorbit, pe larg, în conferinţa sa de presă de miercuri, 4 octombrie, primarul municipiului, Nicolae Barbu.

„Este vorba de o sumă importantă, de peste trei milioane de euro, proiecte europene pentru opt unităţi şcolare din municipiu. Cea mai mare sumă, de opt sute de mii de euro, urmează să fie alocată Şcolii Gimnaziale „Acad. Marin Voiculescu” – nr. 8, pentru eficientizare termică. Tot pentru eficientizare termică vor primi fonduri şi Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu” (550.000 euro), Şcoala nr.5 (400.000 de euro), Şcoala „Mihai Eminescu” (450.000 de euro), Grădiniţa „Dumbrava Minunată” (150.000 de euro), Liceul „Tudor Vianu” (600.000 de euro), Grădiniţa nr. 9 (450.000 de euro) şi „Căsuţa fermecată” (460.000 de euro)”, a precizat  primarul Barbu.

Pentru toate cele opt unităţi de învăţământ sunt, deja, depuse proiectele, s-a primit confirmarea depunerii lor, şi urmează ca, în perioada următoare, să primească avizul, pentru ca, mai apoi, să intre la finanţare, a mai spus edilul municipiului.

(Anna Lincă)