Controversată încă de la demararea proiectului, Piaţa de Peşte din Giurgiu a început să demonstreze că scopul pentru care a fost construită nu a fost doar simpla cheltuire a unor sume de bani din fondurile europene.
În conferinţa de presă de miercuri, 25 octombrie, primarul Nicolae Barbu preciza, referitor la acest aspect: La acest moment, doi operatori economici lucrează, efectiv, în incinta Pieţei. Este vorba despre o societate comercială care se ocupă de tot ce înseamnă pescuit pe Dunăre, şi de cei de la AJVPS Giurgiu, în speţă cei care au bălţi de peşte în judeţul Giurgiu. Targetul nostru nu a fost unul extraordinar de mare. Ne-am propus ca, până la terminarea celor cinci ani, să ajungem să tranzacţionăm circa 200.000 de tone de peşte anual. Acum, cantitatea tranzacţionată prin Piaţa de Gros de Peşte este de aproximativ 40 de tone, cantitatea pe care, de altfel, cei de la firma care pescuieşte pe Dunăre, AVRAMIS, o produc.”, spunea primarul Barbu.
Motivul pentru care cantitatea tranzacţionată prin Piaţa de Peşte este atât de redusă îl constituie, conform celor declarate de Nicolae Barbu, vidul legislativ, care permite vânzarea peştelui direct din baltă, fără a mai fi trecut, obligatoriu, printr-o piaţă ca cea de la Giurgiu. „Dacă asociaţiile sau producătorii ar avea obligativitatea de a avea încheiat un contract cu un centru de preluare, alta ar fi situaţia în privinţa cantităţilor despre care am vorbi la Piaţa de Peşte”, a mai afirmat primarul municipiului.
(Jurnal)